Ειδήσεις

Επιστολή Τσιλιγγίρη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: “Στο ΣΔΙΤ 2023 να έχουμε την ένταξη και των περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης που δεν περιελήφθησαν στην προηγούμενη”

     Ξάνθη:02/11/2022

Προς: 1.  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

    κ. Γιώργο Γεωργαντά

  1. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

κ. Χρήστο Μέτιο

  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης

  κ. Κων/νο Κουρτίδη

Αγαπητοί  Κύριοι

Πρόσφατα είχαμε την έγκριση, στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, του Νέο έργο ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση της Ξάνθης, συνολικού κόστους επένδυσης 240 εκ. ευρώ  με τίτλο «Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς με ΣΔΙΤ»

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των βασικών υποδομών για μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης και ειδικότερα σε μία έκταση περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων, όπου παρατηρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

Θα παρακαλούσα για τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς σας, ώστε στο ΣΔΙΤ 2023 να έχουμε την ένταξη και των περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης που δεν περιελήφθησαν στην προηγούμενη.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως είμαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, για την προώθηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για επίτευξη της ένταξης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις από μέρους σας απαραίτητες ενέργειες.

                                                                        Ο Βουλευτής Π.Ε. Ξάνθης

                                                                              Σπύρος Τσιλιγγίρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button