Ο Ηλίας Βασιλούδης για τις ΘΛΕ

“Η διάθεση για προσφορά των δημοτών συντηρείται εάν τους κάνεις συμμέτοχους στις αποφάσεις. Οι χιλιάδες Ξανθιώτες που πληρώνουν ανά οικογένεια 50, 100 ευρώ για να διασκεδάσουν, παράλληλα στηρίξουν τους θεσμούς. Αυτοί πρέπει να μιλήσουν, για την επόμενη μέρα μέσω των συλλόγων. Η απάθεια και η κοντόφθαλμη λογική, η συνήθεια της επανάληψης και η απροθυμία ενός σχεδιασμού για το μέλλον θα φθίνει το θεσμό και τότε θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια, ανασύνταξης. Οργανωτικά, χρειάζεται ένας φορέας προγραμματισμού εκδηλώσεων.

“Η διάθεση για προσφορά των δημοτών συντηρείται εάν τους κάνεις συμμέτοχους στις αποφάσεις. Οι χιλιάδες Ξανθιώτες που πληρώνουν ανά οικογένεια 50, 100 ευρώ για να διασκεδάσουν, παράλληλα στηρίξουν τους θεσμούς. Αυτοί πρέπει να μιλήσουν, για την επόμενη μέρα μέσω των συλλόγων. Η απάθεια και η κοντόφθαλμη λογική, η συνήθεια της επανάληψης και η απροθυμία ενός σχεδιασμού για το μέλλον θα φθίνει το θεσμό και τότε θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια, ανασύνταξης. Οργανωτικά, χρειάζεται ένας φορέας προγραμματισμού εκδηλώσεων. Το σχήμα θα μπορούσε να απαρτίζεται πχ από εκλεγμένους των πολιτιστικών συλλόγων, από πολίτες που έχουν αποδείξει τη γνώση και το ενδιαφέρον τους έμπρακτα στον πολιτισμό, από Ξανθιώτες που διαπρέπουν εκτός Ξάνθης, μαζί με έναν επαγγελματία των εκδηλώσεων που θα δίνει λογαριασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το σχήμα θα διαβουλεύεται και θα ελέγχεται για την επιτυχία του προγραμματισμού.

Το ότι είμαστε εκλεγμένοι δεν σημαίνει ότι εμείς τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη επί παντός επιστητού.

O Δήμος θα χρηματοδοτεί και θα ελέγχει την διαθεση των χρηματων.

Προς ποια κατεύθυνση;

Ο πολιτισμός αιχμή του δόρατος για ανάδειξη όλων των λογικών ειρηνικής συνύπαρξης, ειρηνικής συμβίωσης και σεβασμού της κουλτούρας του άλλου.

Μια πολιτιστική Βαλκανιάδα που θα τελειώνει με μια παρέλαση διασκέδασης και χαράς, έχοντας επικεντρωθεί στα σημεία που μας ενώνουν, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο ένα είδος καλλιτεχνικής έκφρασης. πχ λαογραφία, μουσική κλπ”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button