«Ξεχάσαμε και τις γιορτές….»

Μέρες που είναι, μέρες που έρχονται η στήλη σκέφτηκε να δώσει τόπο στην οργή της, όμως παρά τις προσπάθειες που καταβάλει, δυσκολεύεται πολύ…..

Αν και η ερχόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα των Χριστουγέννων, ακόμη δεν έχει νιώσει αυτό το κλίμα το γιορτινό και χαρούμενο…..

Όχι γιατί δεν το θέλει, ούτε γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν την αφήνουν…..

Κάπως γενικό και αόριστο το τελευταίο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή….

Τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό όλο και κάτι συμβαίνει που κάνει την υπογράφουσα να θέλει να βγει και να φωνάξει, να εκφράσει το θυμό και

Μέρες που είναι, μέρες που έρχονται η στήλη σκέφτηκε να δώσει τόπο στην οργή της, όμως παρά τις προσπάθειες που καταβάλει, δυσκολεύεται πολύ…..

Αν και η ερχόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα των Χριστουγέννων, ακόμη δεν έχει νιώσει αυτό το κλίμα το γιορτινό και χαρούμενο…..

Όχι γιατί δεν το θέλει, ούτε γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν την αφήνουν…..

Κάπως γενικό και αόριστο το τελευταίο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή….

Τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό όλο και κάτι συμβαίνει που κάνει την υπογράφουσα να θέλει να βγει και να φωνάξει, να εκφράσει το θυμό και την αγανάκτησή της, αλλά κρατιέται, όπως και τόσοι άλλοι…..

Ως πότε όμως……;

Ας πάρουμε για παράδειγμα σε τοπικό επίπεδο τις επιμελητηριακές εκλογές και το τελικό αποτέλεσμα …..

Υποτίθεται ότι είναι μια διαδικασία που αφορά τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο και συνδέεται με την ανάπτυξη ενός τόπου…..

Και στη διαδικασία αυτή τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα πρέπει να έχουν πέρα από τους υποψήφιους, τα ίδια τα μέλη, αυτοί που καλούνται να εκλέξουν την εκάστοτε διοίκηση του Επιμελητηρίου…..

Μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται υπό το φως του ηλίου και όχι παρασκηνιακά…..

 

Δεν ξέρω αν τα 1700 περίπου μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης που πήγαν και ψήφησαν την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα δηλώνουν ευχαριστημένα και ικανοποιημένα από τα όσα εκτυλίχθηκαν από την επομένη των εκλογών, την Τρίτη έως και την ημέρα που επήλθε η συμφωνία για την εκλογή της νέας διοικητικής επιτροπής τους του ΕΒΕ, με τα όσα παρασκηνιακά προηγήθηκαν…..

Ένα, αν θα μπορούσε να ειπωθεί επιχειρηματικό γεγονός, αφού αφορά παραγωγικούς φορείς και την εκλογή του θεσμικού-γνωμοδοτικού οργάνου τους, μετατράπηκε σε πολιτικό παιχνίδι με την ενεργή εμπλοκή ενός εν ενεργεία βουλευτή που επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή και γιατί όχι και ελεγκτή της μειονότητας και διαμέσου αυτής της εν γένει λειτουργίας την τοπικής κοινωνίας και στην προκειμένη περίπτωση της επιχειρηματικής κοινότητας…..

Οι διοικήσεις όποιες και αν είναι αυτές –όταν προβλέπονται εκλογικές διαδικασίες-θα πρέπει να αναδεικνύονται από την κάλπη, και όχι από παρασκηνιακές συμφωνίες και συνδιαλλαγές….

Δεν ξέρω αν θα αισθάνεται ικανοποιημένος και υπερήφανος από τον τρόπο της  εκλογής του στον επιμελητηριακό θώκο της Ξάνθης ο νέος πρόεδρος……

Καλή είναι και η καρέκλα, αλλά πολύ καλύτερη εικόνα που βγάζει προς τα έξω ένας πρόεδρος που βασίζεται καθαρά στις δικές του δυνάμεις και στην ομάδα που ο ίδιος επέλεξε από την αρχή….

 

Η αλήθεια από την άλλη είναι πως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας  και σε μια εποχή που πλήττεται έντονα και ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε  και να ευχηθούμε στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης τα καλύτερα, γιατί το έργο της είναι πράγματι πολύ δύσκολο…..

Τώρα αν τα πρώτα μηνύματα από την εκλογή της  και τις όποιες επιλογές της είναι θετικά ο χρόνος θα δείξει…..

Γεγονός πάντως είναι ότι σε μια περίοδο που τα λουκέτα στα καταστήματα της Ξάνθης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η αγορά στενάζει, θα πρέπει να δώσουν όλοι τα χέρια και να αφήσουν από έξω την πολιτική και τους πολιτικούς…..

Γιατί δυστυχώς με τέτοιους πολιτικούς που έχουμε μόνο καλό δε θα δούμε…..

Και πώς να τους έχουμε δηλαδή σε υπόληψη-προς θεού δε λαϊκίζουμε και δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι –όταν η πολιτική κρίση είναι πιο ορατή από ποτέ και όταν τα ανδραγαθήματά τους μόνο για έπαινο δεν είναι……

Το να αναφέρω ως παράδειγμα το τελευταίο τους κατόρθωμα, τη διεκδίκηση των αναδρομικών των βουλευτικών τους αποζημιώσεων είναι το ελάχιστο…..

Από μια χρεοκοπημένη χώρα, αυτοί που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο και αν όχι, ευθύνονται γιατί δεν έκαναν κάτι για να σταματήσουν εκείνους που μας έφεραν σε αυτό το σημείο, διεκδικούν να λάβουν για πάρτη τους και άλλα……

Και μάλιστα τη στιγμή που πετσοκόβει η κυβέρνηση με εντολή των τροϊκανών μισθούς και συντάξεις πενταροδεκάρων……

Αχ, Παναγία μου, πότε θα βρεθούν εκείνοι οι πολιτικοί άνδρες που θα φωνάξουν «αέρα και ουστ από την Ελλάδα» στους σύγχρονες δυνάστες μας , γιατί δανειστές δεν είναι, κερδοσκόποι είναι αν το αναλύσει κανείς……

 

Με αυτά, και με αυτά λοιπόν και όχι μόνο πώς να αισθανθεί κανείς ότι τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών……;

Μπορεί τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια να αναβοσβήνουν, όταν όμως η αγοραστική δυνατότητα και άρα κίνηση είναι μηδενική, όταν ο φόβος, η αβεβαιότητα και η κατάθλιψη εδράζουν στο μυαλό και στις ψυχές των ανθρώπων τότε πώς μπορείς να νιώσεις τη χαρά των γιορτών…..;

Εντάξει το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει να κάνει με την ύλη, και ούτε και η στήλη εστιάζει σε αυτό το κομμάτι…..

Για να νιώσεις όμως τη χαρά, ανεξάρτητα αν το πορτοφόλι σου θα έχει λίγα ή πολλά, θα πρέπει να έχεις γαλήνη μέσα σου και ηρεμία και αυτή την περίοδο κανένας Έλληνας δεν την έχει εξαιτίας του αβέβαιου αύριου που μας ξημερώνει……

Και όταν μάλιστα ο οικονομικός πόλεμος μαίνεται και προβλέπονται ακόμη περισσότερες θυσίες και  θύματα το 2012…..χρονιά που οσωνούπω υποδεχόμαστε….  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button