Ειδήσεις

Δήμαρχος Ξάνθης: «Πολύτιμη ψηφίδα» ποιοτικού τουρισμού η αποκατάσταση του Νερόμυλου
Ιδιαίτερη η συμβολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας στην τοπική κοινωνία

Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησαν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Δήμος Ξάνθης και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την επίσημη παράδοση της μελέτης αποκατάστασης του Νερόμυλου Ξάνθης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος συγχάρηκε την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα, καθώς όπως είπε, «είναι γνωστή η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας και του άξιου ποιμενάρχη μας -στην πνευματική σκέπη του οποίου έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε- σε όλες τις πτυχές της ζωής μας: πνευματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής».

«Η Ξάνθη είναι γεμάτη από μνημεία -κομμάτια μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που φιλοξενούν τη σπουδαία ιστορία της, το πολιτιστικό, λαογραφικό, δημογραφικό και φυσικά οικονομικό αποτύπωμα της ίδιας της πόλης, κυρίως από τον 18ο αιώνα και μετά», τόνισε ο Δήμαρχος.

«Ο Νερόμυλος της Πινδάρου, πάνω ακριβώς από τον Κόσυνθο, αποτελεί ένα μέρος αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάμεσα στα μνημεία – τοπόσημα που έχει να αναδείξει η περιοχή μας», επισήμανε, σημειώνοντας πως «η προσπάθεια που γίνεται με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού -συνεργάτη του Δήμου μας, καθώς, όπως είναι γνωστό υλοποίησε το πρόγραμμα “Μονοπάτια Πολιτισμού”, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- είναι αξιοσημείωτη».

Όπως ανέφερε, ο Νερόμυλος θα λειτουργήσει και ως Κέντρο-Μουσείο που θα συνδυάζει εκπαιδευτικές δράσεις -γεγονός πολύ σημαντικό. Επίσης, τα δύο βοηθητικά παραδοσιακά κτίρια που περιλαμβάνονται μπορούν να αξιοποιηθούν, με τρόπο, ώστε τα έσοδα που αποφέρουν να καλύπτουν όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του συγκροτήματος.

«Με την αποκατάστασή του,ο τόπος μας θα προσθέσει μια “πολύτιμη ψηφίδα” στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου για την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού -κατεύθυνση, στην οποία εργαζόμαστε με επιμονή και στοχευμένες δράσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

 

Τέλος, ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα της ΕΛΛΕΤ «για την ολοκληρωμένη εργασία που παρέδωσε», όπως, επίσης και τους χορηγούς «για τη σημαντική τους στήριξη στην προσπάθεια αυτή» και κάλεσε την Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button