Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΗΡΟΣ (ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ) ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

«Το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» έλεγαν οι πράγματι σοφοί (τουλάχιστον για την εποχή τους) αρχαίοι ημών πρόγονοι.

            Δυστυχώς 2.500χρόνια μετά, εμείς οι νεοέλληνες, οι «σοφοί» τους απόγονοι, αν μας έχουν μείνει κάποια από τα γονίδιά τους, μετά από αιώνες σκλαβιάς και επιμιξίες με Τούρκους, Σλάβους , κλπ. (κατά τον Φαλμεράιερ) δεν βάζουμε μυαλό όχι μετά από δυο, αλλά ούτε μετά από χίλιες φορές!

«Το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» έλεγαν οι πράγματι σοφοί (τουλάχιστον για την εποχή τους) αρχαίοι ημών πρόγονοι.

            Δυστυχώς 2.500χρόνια μετά, εμείς οι νεοέλληνες, οι «σοφοί» τους απόγονοι, αν μας έχουν μείνει κάποια από τα γονίδιά τους, μετά από αιώνες σκλαβιάς και επιμιξίες με Τούρκους, Σλάβους , κλπ. (κατά τον Φαλμεράιερ) δεν βάζουμε μυαλό όχι μετά από δυο, αλλά ούτε μετά από χίλιες φορές!

            Το ίδιο λάθος λοιπόν των συμβασιούχων, χίλιες φορές σε επανάληψη. Και τα νήπια ακόμη όταν παθαίνουν μια- δυο- τρεις, μαθαίνουν ότι κάτι δεν κάνουν καλά και το διορθώνουν (το πάθημα- μάθημα). Το πολιτικό μας σύστημα, όπως αυτό εκλέγεται από τον «σοφό ελληνικό λαό» δεν μπορεί ή δεν θέλει να μάθει ή το χειρότερο, βολεύεται από τις φουρνιές των συμβασιούχων που δημιουργεί σχεδόν σε καθημερινή βάση.

            Βλέπετε ο συμβασιούχος είναι μια βολική πρακτική, για «το σάπιο Δημοκρατικό μας Σύστημα», σε όλους τους βαθμούς, στην Α’βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, στην Περιφερειακή αλλά και την Κεντρική Κρατική Εξουσία.

            Μέσα από την αμαρτωλή αυτή πρακτική, οι «ηγέτες μας» βολεύουν το παιδί του ψηφοφόρου τους, ή ακόμη πονηρότερα, προσελκύουν εκλογική φρέσκια πελατεία.

            Μόλις λοιπόν οι συμβασιούχοι συνέλληνες, επιλεγούν από το σύστημα και ξεφύγουν από την ανεργία και τη μιζέρια, οργανώνονται υποκινούμενοι και από το πολιτικό σύστημα (όρα ΣΥΡΙΖΑ), που όλως «τυχαία» είδε τώρα, ότι οι συμβασιούχοι είναι όμηροι του συστήματος και βγήκε να διαλαλήσει ότι, επειδή «λυπάται πολύ» για την κακή τους τη μοίρα θα βρει τρόπο να τους αποκαταστήσει. (Βλέπε θα τους μονιμοποιήσει).

            Την ίδια στιγμή, χαϊδεύοντας τα αυτιά των συμβασιούχων, δεν βλέπει το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων (πτυχιούχων και μη) που δεν βλέπουν φως στο τούνελ της ανεργίας τους.

            Αφού λοιπόν «λυπήθηκε» και σκέφτηκε να από-ομηροποιήσει τους συμβασιούχους, που δουλεύουν στην καθαριότητα στους Δήμους όλης της Ελλάδας, πυροδότησε την απεργία τους για να καταντήσει όμηρός της όλη η ελληνική κοινωνία. Μαζί τους όμηροι και οι 30 εκατομμύρια τουρίστες μας, από τους οποίους και περιμένουμε κάποιες αχτίδες ανάπτυξης.

            Αλήθεια, γιατί έχουν δικαίωμα να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι αδελφοί μας, παιδιά μας, φίλοι μας κλπ, που έκαναν συμβάσεις κακώς δυο- τρεις και πέντε φορές και δεν έχουν δικαίωμα, όποιοι από τους 1,5 εκατομμύριο συνέλληνες άνεργοι θέλουν να πάνε να δουλέψουν έστω και για μια φορά. Έτσι ίσως και αυτοί ξεφύγουν για λίγο από την ανεργία, μέχρι που να φέρει ο Τσίπρας την περίφημη ανάπτυξη, μέσα από τις περίφημες αγορές, που παλιά τις έβριζε χτυπώντας νταούλια, αλλά τώρα ανυπομονεί λέει να βγει σ’ αυτές.

            Αγαπητοί κουτοπόνηροι πολιτικοί μας, λαμόγια του «γερασμένου συστήματος της Δημοκρατίας των δημαγωγών».

Καιρός να λύσετε, μια για πάντα το θέμα των συμβασιούχων. Το κράτος είναι όλων των Ελλήνων και συμβασιούχοι θα πρέπει να μπορούν να γίνουν, όλοι όσοι θέλουν έστω και για μια φορά. Το πρόβλημα της ανεργίας όμως δεν λύνεται αγαπητοί κυβερνήτες με δημοσίους υπαλλήλους, αλλά μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και μέσα από την υγιή ιδιωτική επιχειρηματική οικονομία.

Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού.

           

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος

                                                                        Οικονομολόγος, Ξάνθη

                                                                           Παρχαρίδης Βασίλης                                                                                               Οικονομολόγος, Καβάλα

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6949034956 ή στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button