Ειδήσεις

Κομοτηνή: Αντιδράσεις για την ίδρυση συλλόγου φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε με όνομα «Δυτική Θράκη»

Σάλος στην Κομοτηνή με την επιλογή οπαδών της Φενερμπαχτσέ να ιδρύσουν σύλλογο φιλάθλων με όνομα «Δυτική Θράκη». Οι αντιδράσεις είναι έντονες με τον πρόεδρο των Ποντίων Θρυλορίου να βλέπει δόλιες σκοπιμότητες και να προσφεύγει εναντίον την απόφασης.

Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ίδρυσης από οπαδούς της Φενερμπαχτσέ αθλητικού – πολιτιστικού συλλόγου φιλάθλων με το όνομα «Δυτική Θράκη» στην Κομοτηνή.

Πρόκληση και δόλιες σκοπιμότητες βλέπουν πίσω από την επιλογή του ονόματος, που εξυπηρετεί το αφήγημα της Τουρκίας για τη Θράκη, όσοι αντιδρούν, εξαπολύοντας πυρά και εναντίον του Πρωτοδικείου Ροδόπης που ενέκρινε την ίδρυση του συλλόγου, χωρίς να λάβει υπόψη την ευαισθησία τέτοιων θεμάτων και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία»

Για ορολογία Ερντογάν και απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Από τις αντιδράσεις καθίσταται σαφές ότι αυτό που εξοργίζει είναι το όνομα του συλλόγου και όχι φυσικά η ίδρυσή του. Άλλωστε σύλλογο φιλάθλων έχουν δημιουργήσει και οι οπαδοί της Γαλατασαράι.

«Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κακουλίδης σε αιχμηρή και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ανάρτησή του:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα… Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε. Είναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δοθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη. Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν…

Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button