Ειδήσεις

Επιδοτήσεις έως 14.800 ευρώ για έναρξη επιχείρησης από νέους

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, στη 1 το μεσημέρι, ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το Β’ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων  ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι n προώθηση στην αυτοαπασχόλnσn 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:-1n δóσn 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔOY-2n δóσn 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιxείρnσnς-3n δóσn 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλλουν αίτηση xρnματοδότnσnς, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. H αίτηση xpηματοδότnσnς (επενδυτικήπρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

To πρόγραμμα, συνολικού πρoϋπoλoγισμoύ 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δια βίου Mάθnσn 2014 -2020».Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔYΠA www.dypa.gov.gr

Kωνσταντίνος Χάιτας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button