Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γιώργου Παυλίδη με το Νομάρχη Έβρου κ.Νίκο Ζαμπουνίδη

Tη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης μετέβη στον Έβρο, όπου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, στα πλαίσια της από μηνός επιτόπιας επαφής με τα προβλήματα και της διαβούλευσης με φορείς όλης της Περιφέρειας, συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νίκο Ζαμπουνίδη, με τον οποίο, από ετών, έχει συνεργασία.

   Tη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης μετέβη στον Έβρο, όπου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, στα πλαίσια της από μηνός επιτόπιας επαφής  με τα προβλήματα και της διαβούλευσης με φορείς όλης της Περιφέρειας, συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νίκο  Ζαμπουνίδη, με τον οποίο, από ετών, έχει συνεργασία.


Προηγουμένως, επισκέφθηκε τα αναχώματα του ποταμού  Έβρου, στον Πόρο Φερών του Ν.Έβρου, όπου ενημερώθηκε από ανήσυχους  κατοίκους της περιοχής, για τα σημεία που είναι κατεστραμμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.



   Συνάντηση του κ. Γιώργου Παυλίδη με τη συνέλευση των Ελλήνων Ρομά


“Σε “ομηρία” για το πρόγραμμα  του ΟΑΕΔ οι Ρομά. Επί μήνες απαξιώνουν, όχι να τους επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά και να απαντήσουν.”


   Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, με την Ομοσπονδία και τις διοικήσεις των Συλλόγων Ρομά από όλους τους νομούς ΑΜΘ, με την ευκαιρία της πραγματοποιούμενης συνέλευσής τους, ενημερώθηκε για την συνέχιση της “ομηρίας” όσων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους  Ρομά στην ευρύτερη περιοχή. Πάγωσαν από την κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα προ 8 μηνών και έκτοτε ούτε καν απαντούν, εάν συνεχισθεί ή διακοπεί αυτό και για ποιους.    Κρατούν τους ενταχθέντες σε ιδιότυπη “ομηρία”, που στο μεταξύ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, μισθώματα, λοιπές δαπάνες. Αντί για πρόγραμμα στήριξης εχόντων ανάγκη επαγγελματιών καταλήγει να γίνει πρόγραμμα κοινωνικής επιδείνωσης της θέσης των.


   Σχετικά ο Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: “Δώστε μια απάντηση επιτέλους στους πολίτες. Την οφείλετε. Ναι ή όχι. Μην τους κρατάτε σε “ομηρία”. Οκτώ μήνες περιμένουν. Δείξτε κοινωνική ευαισθησία, εάν δεν σας ενδιαφέρει η υπηρεσιακή υποχρέωση έγκαιρης απάντησης. Λυπούμαστε για ότι συμβαίνει, που οδηγεί σε φαινόμενα “κοινωνικής δυστυχίας”.


                   Από το Γραφείο Τύπου


του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού ΑΜΘ


“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button