Ειδήσεις

ΕΝΤΟΝΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ; ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;

Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες πραγματοποιείται ανανέωση στο τριχωτό της κεφαλής μας γεγονός που δικαιολογεί μια ελαφρά τριχόπτωση που από τους ειδικούς του χώρου μεταφράζεται ως εποχική. Πως όμως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει την εποχική τριχόπτωση από αυτή που πραγματικά χρήζει αντιμετώπισης;

Φυσιολογική &Παθολογική τριχόπτωση
Όπως αναφέραμε και παραπάνω η φυσιολογική τριχόπτωση αφορά την απώλεια 50-100 τριχών ημερησίως. Από το στάδιο αυτό και έπειτα ένας άνθρωπος που παρατηρεί  συχνότερη και μεγαλύτερη διάσταση στην απώλεια αυτή τότε μιλάμε για παθολογική τριχόπτωση θα πρέπει να λάβει σοβαρά κάποιον από τους παρακάτω παράγοντες που ενδεχομένως να του δημιουργούν το πρόβλημα.

 

  1. Άγχος
    Το άγχος πάντα δρα αρνητικά στο σώμα μας και φυσικά επηρεάζει και το τριχωτό μας αφού τα επίπεδα στρες είναι συνεχώς αυξημένα και ο οργανισμός βρίσκει διάφορους τρόπους να μας αφυπνίσει.

 

  1. Κληρονομικότητα
    Έναςακόμη παράγοντας που προκύπτει η παθολογική τριχόπτωση είναι η κληρονομικότητα. Τα γονίδια είναι αυτά που θα καθορίσουν αν θα εμφανιστεί τριχόπτωση και αν θα έχετε αδύναμα μαλλιά. Αν παρατηρήσετε πιο έντονη τριχόπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.

 

  1. Ορμονικές Διαταραχές
    Αυτή η κατηγορία αναφέρεται στον γυναικείο πληθυσμό όπου συναντάμε ολοένα και περισσότερο ορμονικές διαταραχές. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και κατά συνέπεια προκαλείται λέπτυνση της τρίχας ή και εμφάνιση τριχόπτωσης.

 

  1. Διατροφή &Διαίτα
    Κατά την περίοδο που ακλουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή στην χειρότερη περίπτωση που κάνουμε κάποια δίαιτα αυτοβούλως και χωρίς την βοήθεια και την γνώση ειδικών διατροφολόγων το αποτέλεσμα να χάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα και τα μαλλιά μας. Η έλλειψη αυτών των συστατικών προκαλεί αδράνεια στα ωοθυλάκια με αποτέλεσμα την έντονη τριχόπτωση.

 

  1. Εφαρμογή Κομμωτηριακών τεχνικών στο Σπίτι
    Πολλές γυναίκες κάνουν εφαρμογή κομμωτηριακών τεχνικών μόνες τους ή από τρίτα άτομα χωρίς την απαιτουμένη γνώση και εμπειρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με την λανθασμένη χρήση των προϊόντων να καταστρέφουν προκαλώντας φλεγμονή στα τριχοθηλάκια. Στο κομμωτήριο UhairPoint στο Γαλάτσι εξειδικευμένοι haircolorist γνωρίζουν και χρησιμοποιούν ασφαλείς τεχνικές  όπου σε συνδυασμό με ειδικές θεραπείες  προστατεύουν τόσο την τρίχα όσο και το δέρμα μας.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η τριχόπτωση βρίσκεται καθημερινά στην ζωή μας και οι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνισή της είναι αρκετοί. Κρίνεται σημαντικό να προσέχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την όποια αλλαγή στα μαλλιά μας και αν παρατηρήσουμε αλλαγές πέραν των φυσιολογικών να απευθυνθούμε άμεσα σε έναν δερματολόγο για περεταίρω εξέταση ώστε να αποσαφηνιστούν επιστημονικά πλέον τα αίτια που την προκαλούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button