Ειδήσεις

“Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ενωσιακοί κανόνες κρατικών ενισχύσεων»
Απάντηση Χ. Σταϊκούρα σε ερώτηση του βουλευτή Ιλ. Αχμέτ

«Κατά την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενισχύσεων με την μορφή επιδότησης μισθολογικού κόστους, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ενωσιακοί κανόνες κρατικών ενισχύσεων» απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με το ζήτημα της επιδότησης μισθολογικού κόστους, το γνωστό «12% της επιδότησης εργασίας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό: « Οι ενισχύσεις αυτής της μορφής δύναται να χορηγούνται μόνο εφόσον πληρούν είτε τις προϋποθέσεις σχετικής εγκριτικής απόφασης της ΕΕ, είτε τις προϋποθέσεις του Απαλλακτικού Κανονισμού 651/2014,όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, ή των Κανονισμών της ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).»

Ο κος Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει επίσης ότι θεσπίστηκε οικονομική ενίσχυση από τον Ο.Α.Ε.Δ. για τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην περιοχή Δ` του αναπτυξιακού ν. 1262/1982.

Τι είχε αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης του Κιν.Αλ.
«Μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση 13311/273/21.3.2016, με την οποία καταργήθηκε η επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, σκοπεύετε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα όλων των επιχειρήσεων της ΠΑΜ-Θ είτε έχουν προσφύγει δικαστικά για το ζήτημα της απόδοσης της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους εργασίας είτε όχι, που εκκρεμεί από το Β’ εξάμηνο του 2015;» είχε ρωτήσει τον Υπουργό ο βουλευτής Ροδόπης του Κιν.Αλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button