Ειδήσεις

Και δεύτερο κολυμβητήριο ανοικτό το καλοκαίρι στην Ξάνθη

Για τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης, το δεύτερο ανοικτό κολυμβητήριο και την πορεία υλοποίησης των έργων του δήμου Ξάνθης, μίλησε χθες ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης στην πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο star 88,8 fm

-Για τις δυσκολίες στη λειτουργία του κολυμβητηριου το χειμώνα με κόστος της ενέργειας στα ύψη τονισε:

“Εχουμε το πρώτο κολυμβητήριο στην Ελλάδα και με χορηγία με πράσινη ενέργεια,  φώτα με LED. Εχει ένα κόστος μεγαλύτερο, όμως καλύτερα να κόψω ένα έργο, παρά να κλείσω ένα κολυμβητήριο με 1.300 συνδημότες μέσα, θα ήταν απάνθρωπο. Εφαρμόζεται η εκπαιδευτική κολύμβηση σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας, 40 άτομα με ειδικές ανάγκες κάνουν θεραπευτική κολύμβησηγιατί είναι αναγκαίο για την υγεία τους, 300 ενήλικες και πολλά παιδιά και αθλητές των συλλόγων.

Η κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτήσει αυτές τις δομές σε όλη την Ελλάδα, γιατί αυτό το κόστος είναι μεγάλο. Εμείς θα το παλέψουμε, όπως κάναμε και τα δύο χρόνια με την πανδημία.

Βγάλαμε αρκετά έργα σε δημοπρασία από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος και μετά, αλλά οι εργολάβοι δεν έρχονται  και αυτοί που έρχονται για να πάρουν έργο θα πρέπει να έχουν εκπτώσεις το μέγιστο μέχρι 5%.

Ολη αυτή η ανατροπή του κόστους της λειτουργίας και υλοποίησης κάποιων έργων είναι εξωπραγματικό

Το κόστος είναι ψηλό όσο αφορά το πετρέλαιο. Το κόστος πετρελαίου είναι 20.000 συν το μήνα, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Το χειμώνα θα προχωρήσουμε και σε μια μόνωση ακόμα. Θα κάνουμε και γεώτρηση γεωθερμική για να κατεβεί το κόστος στο 70% για να έχουμε λιγότερα έξοδα.

Το βράδυ η πισίνα κλείνει. Από πάνω τη σκεπάζουμε. Ποτέ δεν έχουν γίνει αυτά στο κολυμβητήριο. Το καθαρίζουμε με ρομπότ. Εχουμε πινακα με αισθητήρα και  παρατηρούμε την ποιότητα του νερού.

Κάνουμε σωστή διαχείριση για τους δημότες με τα δικά τους χρήματα.”

-Για το δευτερο κολυμβητήριο που θα είναι ανοικτό είπε:

“Δημοπρατούμε και το δεύτερο κολυμβητήριο, το ανοιχτό, μέσα στο Νοέμβριο θα βγει  σε διαγωνισμό. Θεωρούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να συμβασιοποιηθεί και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.

Το ανοιχτό θα είναι 25άρι, στο οικόπεδο των παλιών σφαγείων, χαρακτηρισμένο ως αθλητικός χώρος. Θα γίνει στην περιοχή ένας χώρος άθλησης”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button