Τρίτο Μάτι

Γιαλάογλου: “Όσο επιμένεις να κανεις πολιτική με γνώμονα παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν ποινικά αδικήματα, είναι μαθηματικά αποδεδειγμενο ότι θα εκτεθείς”

Όσο επιμένεις να κανεις πολιτική με γνώμονα παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν ποινικά αδικήματα, είναι μαθηματικά αποδεδειγμενο ότι θα εκτεθείς. Γιατί τα εγκλήματα δεν αφορούν συνολικά κόμματα, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν συνολικά πολιτικους ή κομματικούς σχηματισμούς, εκτός αν αυτα ειναι εγκληματικές οργανώσεις.

Αφενος, διότι εγκλήματα θα τελούν πρόσωπα όλων των κομμάτων, όπως εγκλήματα θα τελούν πρόσωπα όλων των θρησκειών. Δεν υπαρχουν τελοιοι άνθρωποι, ούτε τέλεια κόμματα, ούτε ζούμε στον παράδεισο της ηθικής και της τελειοτητας.

Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με εγκλήματα κατα της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας θα πρέπει να είμαστε διπλά πιο προσεκτικοί. Διότι πρέπει να περιφρουρήσουμε τόσο την προστασία του θύματος όσο και το τεκμήριο αθωότητας του φερόμενου ως υπόπτου.

Οι κραυγές αφορισμού κομμάτων ως σχηματισμούς βιαστών, όσο και οι κραυγές απόδοσης στους δράστες ηθικού πλεονεκτήματος επειδή ανήκουν σε κόμμα υπερανω υποψίας, όσο και οι γελοιότητες με δηλώσεις εξευτελισμού και απαξίωσης του θύματος μιας βίαιης σεξουαλικης πράξης, απλώς αποδεικνύουν ότι παραμένουμε χώρα με ανατολικά κατάλοιπα, ή μάλλον με εμφανή δείγματα πνευματικής και πολιτιστικής ανωριμότητας.

Η διαδικασία μαλιστα της διερεύνησης ενός εγκλήματος, μέχρι την στιγμή της αμετάκλητης ετυμηγορίας είναι δυναμική, με πολλές διακυμάνσειςκαι ανατροπές, γιαυτο επιβάλλεται ακόμη μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Ας αφήσουμε λοιπόν κάθε υπόθεση στην φυσική της εξέλιξη.

Είναι καιρός να ασχοληθούμε με αλλα ζητηματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως ποιους επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, με ποια κριτήρια επιλέγουμε, ποια η ευθύνη των κομμάτων στην κατάρτιση των ψηφοδελτιων, ας προβληματιστούμε με το φαινόμενο σεξουαλικών εγκλημάτων με πρωταγωνιστές πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου και ας εκπαιδευτούμε ως πολίτες στον σεβασμό της δικαστικής εξουσίας, στον σεβασμό της προσωπικότητας των θυμάτων πάσης μορφής βίας και στην προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εκάστου προσώπου που εμπλέκεται σε τέτοια υπόθεση.

Αυτή η φουρνιά των ευρωβουλευτών της χώρας είναι προσβλητική στην πλειοψηφια της, για την χώρα και τους πολίτες της αλλά απολύτως ενδεικτική των προτιμήσεων μας ως ψηφοφορων.

Κάθε τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να μας δίνει μια γερή σφαλιάρα για την επιλογή μας, να μας βάζει σε διαδικασία αυτοβελτίωσης, κυριως να μην κοιτάμε το διάσημο, το φανταχτερό, το προβεβλημενο, αλλα το ουσιαστικό και ωφέλιμο για το μελλον και την πρόοδο μας. Αναζητούμε τους ικανούς και τους έχοντες ειδικά προσόντα και χαρίσματα για κάθε θέση.

Και θέλω επιτέλους να σταματήσουμε να διατυπώνουμε την πλέον ηλιθια ερώτηση σε κάθε θύμα σεξουαλικης επίθεσης : Γιατί τώρα;

Αν βέβαια μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να το ρωτάμε.

Στέργιος Γιαλάογλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button