Ειδήσεις

Ερντογάν: «Θα φτιάξουμε με τον Πούτιν κέντρο φυσικού αερίου στη Θράκη»

«Μαζί με τον κ. Πούτιν, δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και στο αρμόδιο όργανο της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα διεξάγουν αυτή τη μελέτη. Όπου είναι το καταλληλότερο μέρος, ελπίζουμε ότι θα εγκαταστήσουμε εκεί αυτό το κέντρο διανομής»

Κατά την επιστροφή του από την 6η Σύνοδο Κορυφής της Διάσκεψης για τη Συνεργασία και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο. Μιλώντας λοιπόν εκεί, ο Τούρκος πρόεδρος ευλόγησε για μία ακόμα φορά τα γένια του για τις σχέσεις που έχει χτίσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και μίλησε για τη δημιουργία ενός κέντρου φυσικού αερίου στη Θράκη.

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, «μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία για την Ευρώπη», ο Ερντογάν είπε: «Τώρα οι φίλοι μας θα αρχίσουν να δουλεύουν μιλώντας μεταξύ τους», προσθέτοντας ότι «η Θράκη, φαίνεται να είναι το καλύτερο σημείο» για τη δημιουργία τέτοιου κέντρου. «Μαζί με τον κ. Πούτιν, δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και στο αρμόδιο όργανο της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα διεξάγουν αυτή τη μελέτη. Οπου είναι το καταλληλότερο μέρος, ελπίζουμε ότι θα εγκαταστήσουμε εκεί αυτό το κέντρο διανομής».

Απόκτηση F16 από τις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για την απόκτηση των F-16 από τις ΗΠΑ, είπε, «ανακοίνωσαν (σ.σ.: οι Αμερικανοί) ότι αυτή η προϋπόθεση έχει αρθεί. Εχει περάσει περίπου ένας χρόνος. Αυτή η διαδικασία υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Ειδικά αυτά τα τελευταία βήματα, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button