Ειδήσεις

Κάλεσμα των Συνταξιουχικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Την Δευτέρα 17/10  στις 11.00 πμ *  τα σωματεία συνταξιούχων Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης καλούμε σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή,  για να διατρανώσουμε πως στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι!

Γιατί η αλήθεια, για όλα όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός της χώρας, είναι πως  η αύξηση που θα δοθεί στους συνταξιούχους θα είναι πολύ κάτω από τον πληθωρισμό και χωρίς κάλυψη των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας. 

Την αύξηση αυτή θα την πάρουν οι μισοί συνταξιούχοι όσοι δηλαδή δεν έχουν προσωπική διαφορά και σε ένα μέρος των συντάξιμων αποδοχών. Οι επικουρικές δεν θα αυξηθούν. Επιπλέον μέρος της αύξησης  αυτής θα το πάρει η εφορία.

Τα αναδρομικά που οφείλονται στους συνταξιούχους (με ή χωρίς αγωγή) δεν θα δοθούν. 

Και παρά τις πρωθυπουργικές θριαμβολογίες εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν μήνες και χρόνια για να εκδοθούν οι συντάξεις τους, ιδιαίτερα οι επικουρικές.

Όλο αυτό το βάρβαρο αντιασφαλιστικό πλαίσιο των νόμων, των διατάξεων, των εγκυκλίων κτλ που μας μείωσε στο μισό τις συντάξεις μας, μας έκλεψε τα δώρα, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, παραμένει και συμπληρώνεται με νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να πληρώνουμε περισσότερα για φάρμακα, για θεραπείες κτλ. Είναι γεγονός πλέον πως δεν μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας. Να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για να φάμε και να ντυθούμε. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τον ¨δύσκολο χειμώνα¨ που μας ετοιμάζουν . Ένας δρόμος μένει για να σταθούμε απέναντι σε όλα τα παραπάνω, στην φτώχια που έχουν επιλέξει να μας βουτήξουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος  της οργάνωσης και του αγώνα και όχι της αναμονής  για σωτήρες. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές στις εξελίξεις.  Μέσα από  τα σωματεία μας συλλογικά. 

 Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προετοιμασία και να συμμετέχουμε εμείς οι συνταξιούχοι με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

* Θα αναχώρησουμε με  λεωφορεία για το συλλαλητήριο στην Κομοτηνη από τον Δημοτικό Κήπο στις 8.30 πμ.  πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944573737  

ΠΡΑΣΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button