Ειδήσεις

Ο Δημότης στο… έλεος!

Αφήσαμε να περάσουν τα πανηγύρια και οι φαμφάρες – που τόσο αγαπά και επαγγέλλεται ο Δήμαρχος της πόλης μας – για να επανέλθουμε σε όσα πραγματικά απασχολούν την Ξάνθη και τους πολίτες της.

Καταρχήν να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ξάνθης, που απλά ανακαινίσθηκε και έστω έτσι τέθηκε σε κατάσταση επισκέψιμη για τους συλλόγους και τους δημότες. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι δεν επρόκειτο για νέο έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά απλά για μία ανακαίνιση υπάρχουσας δομής από δεκαετίες τώρα.

Και ενώ η νεολαία μας, αλλά και όλοι οι πολίτες θα μπορέσουν ενδεχομένως να απολαύσουν και πάλι α νερά της πισίνας, οι υπόλοιποι νέοι μας μεταναστεύουν εντός και εκτός χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις, που η μία μετά την άλλη κλείνουν. Η εγκληματικότητα συνεχίζει να υφίσταται και να αυξάνεται με επικίνδυνες διαστάσεις, όπως επίσης και το επίπεδο άσκησης πολιτικής του δήμου να πέφτει από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι, με μοναδικές εξαιρέσεις τις αμείωτες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε ημετέρους και όχι μόνο!

Η αντιπολίτευση εντός των τειχών του Δημοτικού Συμβουλίου, αρέσκεται στις ανέξοδες καταγγελίες, στις προτάσεις περι… ποταμιών και πάρκων, περί… λακκουβών και άλλων ευτράπελων, που φυσικά και υπάρχουν και φυσικά πρέπει να αναπτυχθούν!

Όμως, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλήσει για το πώς ο Δημότης της Ξάνθης θα βγάλει το χειμώνα, πως θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη, πως θα παγώσουν τα χρέη και οι απαιτήσεις του Δήμου εν μέσω της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, και εν τέλει πως θα ζεσταθούν τα χιλιάδες νοικοκυριά που θα κινδυνεύσουν να παγώσουν στον χειμώνα που ξεκινά εντός ολίγου!

Τι να τις κάνουμε τις εκδηλώσεις, τα εγκαίνια και τις διάφορες φολκλόρ και λούμπεν καταστάσεις, όταν οι Δημότες θα ψάχνουν γωνιά να ζεσταθούν;

Κύριοι του Δήμου Ξάνθης, εξουσία και μη, καλή η θεωρία σας, αλλά ξεχνάτε μέσα σε αυτή τον πολίτη, γιατί απλά βλέπετε όλοι την επόμενη μέρα της δημοτικής διοίκησης και όχι το πώς θα στηριχθεί ο Ξανθιώτης.

Εμείς, ως παράταξη Αρχών και Αξιών, έχοντας ως ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και την ΣΤΗΡΙΞΗ του ΔΗΜΟΤΗ, προτείνουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Αναστολή είσπραξης για κάθε οφειλή των δημοτών και ανάκληση της όποιας κοινοποίησης προς την εφορία.
  2. Δημιουργία Ταμείου Δημοτικής Αλληλεγγύης, μέσα στο οποίο θα κληθούν να συνδράμουν όλοι οι επαγγελματίες που παρουσιάζουν κέρδη καθώς επίσης και όλες οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες του τόπου. Το Ταμείο αυτό θα συσταθεί με ευθύνη του Δήμου και η Διαχείρισή του θα γίνεται από ΟΡΚΩΤΟ που θα αποδίδει εκκαθάριση σε επιτροπή που θα μετέχει Δικαστικός Λειτουργός προς αποφυγή πολιτικής και μικροκομματικής χρήσης των κονδυλίων. Μέσω του Ταμείου αυτού θα αποπληρώνονται λογαριασμοί ΔΕΗ ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θα δίδεται κουπόνι έκπτωσης για αγορά καυσίμων ανάλογο με την οικονομική δυνατότητα του δημότη και μέχρι εισοδήματα των 40.000 ευρώ.
  3. Αναστολή εκτέλεσης τίτλων απαιτήσεων του Δήμου από επιχειρήσεις και αποβολής τους από Δημοτικές δομές, έως 31/12/2024
  4. Άμεση δημοπράτηση και δημιουργία Φωτοβολταϊκού – Υβριδικού Πάρκου Ενέργειας στο πρώην Εργοστάσιο Ζάχαρης, προκειμένου να από εκεί να ρευματοδοτηθεί ο δημοτικός φωτισμός και να εξοικονομηθούν έτσι κονδύλια για την ενίσχυση του Δημοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης.

-Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αρχηγοί της Αντιπολίτευσης,

Η πολιτική και η άσκησή της, απαιτεί γνώση, εμπειρία και σαφήνεια.

Ο Δημότης, μέχρι σήμερα είναι ένα πειραματόζωο, πάνω στο οποίο ικανοποιούνται μεταξύ άλλων και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες της εκάστοτε Δημοτικής Διοίκησης.

-Κύριε Δήμαρχε,

Εάν μετρήσουμε τις απευθείας αναθέσεις σας σε φιλικά σας ΜΜΕ, και σε ημετέρους, τα μισά να εξοικονομούσατε, θα μπορούσατε να «ζεστάνετε» φέτος τουλάχιστον 1000 οικογένειες που ίσως παγώσουν εξ’ αιτίας της δικής σας πολιτικής.

Μια πολιτική που βλέπει το εφήμερο, το επιδερμικό, που βλέπει που φωτίζει και όχι που θα φωτίσει!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button