Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Καραγεωργίου

Στις 18:10 μπήκε στην αίθουσα Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου με τον αρχηγό της SKODA ΞΑΝΘΗ Σπύρο Βάλλα οι οποίοι μίλησαν για το παιχνίδι του Europa League.

 

«Αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είναι δύσκολο γιατί ακόμη δεν έχουν παίξει 90 λεπτά οι παίκτες. Αυτά είναι γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες αυτή την εποχή. Εμείς όμως δεν στεκόμαστε εκεί, το ξεπερνάμε αυτό κι ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι.»

Στις 18:10 μπήκε στην αίθουσα Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου με τον αρχηγό της SKODA ΞΑΝΘΗ Σπύρο Βάλλα οι οποίοι μίλησαν για το παιχνίδι του Europa League.

 

«Αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είναι δύσκολο γιατί ακόμη δεν έχουν παίξει 90 λεπτά οι παίκτες. Αυτά είναι γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες αυτή την εποχή. Εμείς όμως δεν στεκόμαστε εκεί, το ξεπερνάμε αυτό κι ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι.»

«Γνωρίζω την Λίνφιλντ και την παρακολουθώ. Την έχω δει στα παιχνίδια με την ομάδα από τα Νησιά Φερόε. Κάποτε είχε παίξει με τον Παναθηναϊκό και τον είχε δυσκολέψει. Είναι μία γνωστή και ιστορική ομάδα. Κάνουν λάθος οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις αποδόσεις στοιχημάτων θέτοντας την SKODA ΞΑΝΘΗ σε τόσο μεγάλο βαθμό φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε στην έδρα μας να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αν και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.»

 

Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Τζέφρι έθεσε… σούπερ φαβορί την SKODA ΞΑΝΘΗ τόνισε: «Τι να πω, δεν ξέρω κατά πόσο πιστεύουν ότι υπάρχει αυτή η τεράστια διαφορά. Αυτή είναι η δική τους άποψη, η οποία είναι σεβαστή. Αυτά που είδα εγώ, είναι μία ομάδα δυναμική, σοβαρή που δεν έδειξε ότι είναι ερασιτεχνική. Με άνεση θα έλεγα ότι κέρδισε τον αντίπαλο από τη Ν. Φερόε. Ίσως να μην μας δίνει το περιθώριο ο προηγούμενος αντίπαλος (Φουγκλαφιόντουρ) να δούμε ακριβώς την δυναμική της Λίνφιλντ. Πέρσι η Λίνφιλντ κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού έπαιξε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια. Η κυπριακή ομάδα πέρσι, αν θυμάστε, είχε χάσει στα τελευταία λεπτά τότε την πρόκριση στο Champions League. Ξαφνικά δεν γίναμε το σούπερ φαβορί. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και το έχουν αντιληφθεί και οι παίκτες και νομίζω ότι θα είμαστε σοβαροί στο αυριανό παιχνίδι. Ίσως να θέλουν να μας παρασύρουν…»

 

Για τους φιλάθλους: «Όποιος και να είναι ο αντίπαλος αυτά είναι ιστορικά παιχνίδια. Ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Τα δικαιούται ο Σύλλογος αυτά τα ματς. Η οργάνωση, η υπευθυνότητα και σοβαρότητα μας έδωσαν το δικαίωμα να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Πρέπει να πάρουμε μία πρόκριση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε όλοι μας. Για μας είναι μία έξτρα πρόκληση το γεγονός ότι δεν έχουμε κερδίσει στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το παιχνίδι της Πέμπτης. Πρέπει να κερδίσουμε έστω και με 1-0 για να έχουμε το αβαντάζ για την Β. Ιρλανδία.»

 

Για το δυνατό σημείο της Λίνφιλντ: «Είναι μία δυναμική ομάδα. Διεκδικεί όλες τις φάσεις. Το σύστημά της είναι το 4-4-2, καθαρά αγγλικό σύστημα. Είναι μαχητές.»

 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ Σπύρος Βάλλας ο οποίος σημείωσε: «Και εκ μέρους των ποδοσφαιριστών θέλω να πω πως έχουμε ένα παιχνίδι – πρόκληση μπροστά μας. Ένα παιχνίδι στην Ευρώπη έχει πάντα ιδιαίτερη αξία. Από την μέρα που ξέρουμε ότι θα παίξουμε στο Europa League είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για την πρώτη νίκη. Είναι τεράστια υπόθεση για την ομάδα και την πόλη. Μετέπειτα και μαθαίνοντας το όνομα του αντιπάλου συμφωνώ με τα όσα είπε ο προπονητής μου. Είναι ένα μαχητικό πνεύμα η Λίνφιλντ και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως αυτήν την εποχή κανείς δεν πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης.»

 

Για το γεγονός πως είχε αγωνιστεί και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της SKODA ΞΑΝΘΗ με την Λάτσιο το 2002 στο Ολίμπικο: «Δεν ξέρω… Ίσως να είναι «καρμικό» και να έρθει τώρα η πρώτη νίκη. Μένει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι κι εύχομαι όλα καλά να πάνε. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον κόσμο και να πω ότι τον χρειαζόμαστε. Είναι τιμή το Europa League για όλους στην Ξάνθη. Να έρθουν οι φίλαθλο, να χαρούν το παιχνίδι, να βοηθήσουν την ομάδα. Να περάσουμε την Λίνφιλντ και να υπάρξει κι άλλο ευρωπαϊκό ματς.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button