Ειδήσεις

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ο όρος σύμβολο αποδίδεται σε οτιδήποτε που αντιπροσωπεύει μία έννοια, είτε ως σημείο (απεικόνιση), είτε ως πρόσωπο που ενσαρκώνει συγκεκριμένη έννοια, κατά παραδειγματικό τρόπο, ή συναισθηματικό φόρτο, ή κάποιο γεγονός, ομοίως με ιδιαίτερη φόρτιση.
Ο ορισμός από τη Βικιπαίδεια.
Το σύμβολο από την τελευταία ορκωμοσία των φοιτητών του Τμήματος  Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη.
Γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η κ. Δέσποινα Χρηστακίδου από την Ξάνθη.
Αντιγράφω ανάρτηση του Γιώργου Μαυρίδη από την ιστοσελίδα Xanthinea.gr αναδημοσιευθείσα από πολλές εφημερίδες.
Η κ. Δέσποινα κατάφερε να μπει στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας πριν από λίγα χρόνια, ενώ για το κατόρθωμά της τότε είχε βραβευτεί και από τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης, που την τίμησε για το θάρρος, το σθένος και την αποφασιστικότητα της.
Η πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών από την Ξάνθη με επιμονή, υπομονή και πίστη κατάφερε να λάβει το πτυχίο της, ενώ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της στην Κομοτηνή συγγενείς και φίλοι έσπευσαν να τη συγχαρούν και να γιορτάσουν μαζί της.
Μάλιστα κρατούσαν και πανό στα όποια έγραφαν μεταξύ άλλων «από την Ξάνθη στην Κομοτηνή και όλο πάλι πίσω, πτυχίο παίρνει η Δέσποινα τι άλλο να ζητήσω», αλλά και «μάνα με 4 παιδιά το έκανε το θαύμα, είσαι παράδειγμα προς μίμηση και αυτό είναι άλλο πράμα».
Επιπρόσθετα, να υπενθυμίσω στους αναγνώστες την συμπολίτισσα φιλόλογο κ. Νένα Αθανασιάδου η οποία επίσης με 4 παιδιά κατάφερε να εισαχθεί με 19.155 μόρια στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης  στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020 και οδεύει για γιατρός.
Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button