“Από την επιμήκυνση…στο …κούρεμα….”

Για μήνες ολάκερους η κυβέρνηση αγωνιούσε και αγωνιζόταν να  τα καταφέρει να πετύχει η πολυπόθητη και πολυθρύλητη επιμήκυνση ….του χρέους, βεβαίως-βεβαίως…

Επαφές, συζητήσεις, διεργασίες, διαπραγματεύσεις,  πιέσεις και …σκληρά παζαρέματα για την επίτευξη της του κυβερνητικού στόχου,  του “αναθεωρημένου μνημονίου” …της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου….

Και εκεί που υποτίθεται ότι ο Γιώργος με τους υπουργούς του έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και οι Έλληνες θα έπαιρναν ανάσα ζωής διώχνοντας τον εφιάλτη της ύφεσης και της μιζέριας, το “γιοφύρι της Άρτας” βγήκε από το

Για μήνες ολάκερους η κυβέρνηση αγωνιούσε και αγωνιζόταν να  τα καταφέρει να πετύχει η πολυπόθητη και πολυθρύλητη επιμήκυνση ….του χρέους, βεβαίως-βεβαίως…

Επαφές, συζητήσεις, διεργασίες, διαπραγματεύσεις,  πιέσεις και …σκληρά παζαρέματα για την επίτευξη της του κυβερνητικού στόχου,  του “αναθεωρημένου μνημονίου” …της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου….

Και εκεί που υποτίθεται ότι ο Γιώργος με τους υπουργούς του έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και οι Έλληνες θα έπαιρναν ανάσα ζωής διώχνοντας τον εφιάλτη της ύφεσης και της μιζέριας, το “γιοφύρι της Άρτας” βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας….

Οι  κακοί μάγοι, οι τροϊκανοί  δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις θυσίες και το ξεπούλημα των Ελλήνων και αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τα “γυμνάσια” στην κυβέρνηση…..

Βάζοντας κάτω τα νούμερα και δεδομένα της “επιμήκυνσης” κατάλαβαν πώς δεν εξυπηρετούν τις δικές τους επιδιώξεις και αποφάσισαν αλλαγή πλεύσης….

Άρχισαν να παίζουν τα όργανα με διαφορετικό μουσικό σκοπό, μια παραλλαγή του Κουρέα της Σεβίλλης…..

 

Θεωρούν το…. μακρύ μαλλί….. και οτιδήποτε κρατά σε μάκρος ντεμοντέ και προωθούν νέα μόδα, το πιο κοντό στυλ…..το αλλά γκαρσόν….υπηρέτες θέλουν να μας κάνουν….

Βαλθήκανε να μας πάνε για κούρεμα, με το αζημίωτο όμως…..

Μετά την επιμήκυνση του χρέους, τώρα προωθούν το κούρεμα του χρέους…..

Τους έχουμε τρελάνει εκεί στην Ευρώπη με το ελληνικό χρέος….

Δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, λες και ξέρει η κυβέρνηση θα μου πείτε….

Τη μια μακραίνουν την περίοδο αποπληρωμής του και την άλλη σκέφτονται να κουρέψουν τα χρωστούμενα……

Διαγραφή του χρέους στο ήμιση το νέο σενάριο που προωθούν τροϊκανοί και κυβέρνηση-άσχετα αν το διαψεύδει- προκειμένου να μας κάνουν πιο εύπεπτη ή να μας σερβίρουν επισήμως τη συντεταγμένη ή ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας…..

 

Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει πως όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα  μέρες κοσκινίζει….

Και η Τρόικα που δε θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους Έλληνες, βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να αναβάλει την άφιξή της στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τον έλεγχό της, να ετοιμάσει την αναφορά της, να τη διαβιβάσει στους ανωτέρους της και να ανάψει το πράσινο φως της εκταμίευσης της 6ης δόσης…..

Η αγωνία του Γιώργου και του Βαγγέλη και μαζί και όλων των Ελλήνων, όπως δείχνουν οι εξελίξεις θα συνεχιστεί και μετά τις 3 Οκτωβρίου…..

Στο παρά πέντε θα μας απαντήσουν μάλλον θετικά, αφού θα  έχουν προηγηθεί μερικά εγκεφαλικά σε υπουργικά στελέχη, αλλά και σε ομάδες εργαζομένων που θα μπουν στην  εφεδρεία…..

 

Και αφού το επικρατέστερο σενάριο ήταν το κούρεμα-haircut-του ελληνικού χρέους γιατί δεν το έπραξαν από την αρχή να τελειώναμε….;

Αλλά κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι τροϊκανοί……

Ήθελαν να τους ανοίξουμε όλα τα χαρτιά μας….

Να διαπιστώσουν ότι οι Έλληνες έχουν χρήμα και ότι αντέχουν ακόμη…..

Θέλανε να μας πάρουν και την τελευταία δεκάρα φαίνεται ή μήπως όχι…..;

Πάντως η αλήθεια είναι πως ένα κούρεμα το χρειάζονται οι 300 της Βουλής μας ….

Εδώ ο κόσμος καίγεται ….και αυτοί άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους για τα προνόμια των Βουλευτών…..

Για άλλους υπάρχουν χρήματα και για άλλους όχι…..

Σε άλλους γίνονται μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και επιδόματα και άλλοι τα παίρνουν από επιτροπές πλουσιοπάροχα…..

Αυτά φαίνεται βλέπουν οι τροϊκανοί και αρχίζουν να επεξεργάζονται το ενδεχόμενο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας…..

Μόνο που πριν μας το ανακοινώσουν, μήπως θα ήταν καλύτερα να ζητήσουν το κούρεμα των βουλευτικών προνομίων εν ενεργεία βουλευτών, αλλά και συνταξιούχων και μετά ας έπρατταν αναλόγως…..

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button