Τοπικά νέα

Δημοπρατήθηκε το «Λιβάδι»

Ένα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο Αγροτικής Οδοποιίας, με τίτλο: Βελτίωση Βατότητας Οδού Κιμμερίων, Έρανος, Λιβάδι, Ανθηρό, Πριόνιο, για το οποίο ο δήμος ξεκίνησε την ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του.

Στην περιοχή παρέμβασης λειτουργούν 30 κτηνοτροφικές μονάδες με συνολική παραγωγή 14.000 αιγοπροβάτων, ενώ οι καλλιεργητές γης -με μικρές γεωργικές εκτάσεις- ασχολούνται, κυρίως, με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων, αλλά και καπνού.

Με την ολοκλήρωσή του, εξασφαλίζεται η ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως και η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων -ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

«Είναι ένα έργο υποδομής το οποίο θααναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα δώσει προοπτική για τη συνέχιση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, με απώτερο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button