Ειδήσεις

Από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2022 η 2η Διεθνής Εβδομάδα του Δ.Π.Θ.

Tο Γραφείο Erasmus+ του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με την υποστήριξη του Σημείου Επικοινωνίας EuropeDirect Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει το χρονικό διάστημα 3-7 Οκτωβρίου 2022, Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης (2ndDUTH International Week). Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποσκοπεί στην επιμόρφωση διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στην Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου 40 μέλη προσωπικού από 19 Πανεπιστήμια 13 χωρών, (Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ιταλία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Καμερούν, Ουζμπεκιστάν). Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και οι συνεδρίες στις Πανεπιστημιουπόλεις του ΔΠΘ στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα τόσο του Ιδρύματος και των δραστηριοτήτων του αλλά και της Θράκης. Το πρόγραμμα της Διεθνούς Εβδομάδας περιλαμβάνει δραστηριότητες επιμόρφωσης, διδασκαλίας και δικτύωσης ενώ για το ακαδημαϊκό διδακτικό προσωπικό θα δοθεί έμφαση στον άξονα που αφορά στην ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών δεξιοτήτων.

Η Διεθνής Εβδομάδα του ΔΠΘ δεν φιλοδοξεί μόνο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Φιλοδοξεί επίσης να προβάλλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του. Παράλληλα θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους εταίρους του, να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες του αλλά και να αναπτυχθούν νέες.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://duthstaffweek.enaevents.gr/.

 

Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

Κομοτηνή, 30/9/2022

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button