Ειδήσεις

«Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821»

Προσφορά της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, το βιβλίο «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821»
Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, συνεπής στην αποστολή της να τιμά την ιστορία του σωματείου μας και των ιδρυτών της, αλλά και να μεταφέρει στις νεότερες γενιές τις αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν, προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821».
Συγγραφέας του βιβλίου μας, είναι ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη και αφιλοκερδή προσφορά και συνεργασία.
Ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τεκμηριώνει και αναδεικνύει την βαθιά εθνική συνείδηση και τη σημαντικότατη συνεισφορά των Ελλήνων της Ανατολής στην Επανάσταση του Γένους το 1821.
Θελήσαμε, για τους νεαρούς μας κυρίως αναγνώστες, να δώσουμε μορφή στα πρόσωπα του βιβλίου και να «ζωντανέψουμε» την ιστορία και ταυτόχρονα να τους φέρουμε κοντά σε σπουδαία έργα τέχνης.
Για το σκοπό αυτό, εμπλουτίσαμε την έκδοσή μας με εικονογραφικό υλικό από εμβληματικά έργα και σπάνια κειμήλια, τα οποία μας παραχώρησαν ευγενώς, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτσου και το Μουσείο Μπενάκη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργη Μαγγίνη, επιστημονικό διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη και αισθανόμαστε ευγνώμονες στην αείμνηστη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, επί τριάντα έτη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας.
Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους αθλητές όλων των τμημάτων της ΑΕΚ, σε μαθητές καθώς και σε βιβλιοθήκες σχολείων και πολιτιστικών φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button