Ειδήσεις

Καταγγελία των Αστυνομικών Ξάνθης για το Συμβούλιο Μεταθέσεων

Καταγγελία με θέμα «φιάσκο στο συμβούλιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων του Αρχηγείου» γνωστοποίησε στα ΜΜΕ η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης. 

Σχετικά αναφέρει: 

Μετά το πρόσφατο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων κατώτερου προσωπικού του αρχηγείου ένα είναι το συμπέρασμα, ότι το «κράτος των Αθηνών» κυριάρχησε έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και έναντι του θεσπισμένου κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών, τον οποίο η φυσική ηγεσία απαξίωσε με την απόφαση της αυτή. 

Μη γνωρίζοντας αν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να εκφράσουμε την πλήρη δυσαρέσκεια μας προς τους προϊσταμένους μας, καθώς τα προβλήματα της Περιφέρειας μάλλον δεν πουλάνε ή οι πολίτες των εκλογικών περιφερειών της χώρας πλην αυτής του Νότιου τομέα των Αθηνών δεν αξίζουν την ίδια αστυνόμευση. Τα προβλήματα της επαρχίας και συγκεκριμένα της Ξάνθης πλείστα και χιλιοειπωμένα προς όλους τους ανευθυνουπεύθυνους. 

Οφείλετε κύριοι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να απολογηθείτε στους πολίτες της Ξάνθης, για τους οποίους δεν θα χωράει δικαιολογία από μεριάς σας όταν θα πέφτουν θύματα κλοπών, όταν θα ταλαιπωρούνται από κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, όταν θα θρηνούν θύματα στους δρόμους, όταν θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην πόλη τους, όταν πλέον δεν θα μπορεί η τοπική αστυνομία να τους εγγυηθεί το αναφαίρετο τους δικαίωμα στην ασφάλεια. 

Αλλά πέρα και από αυτούς κύριοι της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας οφείλετε να απολογηθείτε στους συναδέλφους μας που δεν θα βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο η υπηρεσιακή τους ζωή, που θα δίνουν τον αγώνα τους, χωρίς να μπορούν να εκπληρώσουν το καθήκον τους και διακινδυνεύοντας την ζωή τους γιατί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά, χωρίς τον απαιτούμενο και ικανό αριθμό αστυνομικών. 

Τέλος θα πρέπει κύριοι να απολογηθείτε και στους δεκάδες συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Αττική και ήλπιζαν κάποια στιγμή να γυρίσουν στην πατρίδα τους την Ξάνθη. 

Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι δεν θα ενισχυθεί η διεύθυνση μας με αστυνομικούς ενήργησε άμεσα, ζητώντας συνάντηση από του κύριο υπουργό, την οποία μας αρνήθηκε ο ίδιος, δηλώνοντας αναρμόδιος για τις μεταθέσεις, αλλά ο ίδιος υπόσχεται ενίσχυση με αστυνομικούς κατά καιρούς. Αμέσως μετά η Ένωση εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της συναντήθηκε με τον κύριο Αρχηγό, παρουσία και της προέδρου της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, όπου εκεί παρά τα όσα επιχειρήματα παρουσιάσαμε, παρά τα όσα νούμερα αναλύσαμε, δεν έτυχε να εισακουστούμε και λάβαμε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. 

Πλέον και έχοντας φτάσει λίγο πριν την διάλυση των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, οφείλουμε να πράξουμε τα αυτονόητα και να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ασφάλεια των συναδέλφων μας και καλούμε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους του νομού, τους αιρετούς άρχοντες του νομού, αλλά και την κοινωνία να δράσουμε συντεταγμένα και να ακουστεί η φωνή μας στην Αθήνα, ζητώντας τους να πράξουν τα αυτονόητα και να μας δώσουν τα εφόδια για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την πόλη μας, τους δικούς μας ανθρώπους. 

Για τους λόγους αυτούς το διοικητικό συμβούλιο της Σ.Κ.Α. Ξάνθης θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο επαφών αρχικά με την τοπική διοίκηση για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού και κατόπιν συναντήσεις με διαφόρους φορείς της πόλης, ζητώντας και από αυτούς να παρέμβουν και να ενώσουν την φωνή τους μαζί με την δική μας, για να ακουστούμε στην Αθήνα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  πρόεδρος  Γουναρίδης Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας  Δροσίδης Παναγιώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button