Ελλάδα

Η JTI στηρίζει τον «Αγρότη της Χρονιάς 2023»

Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Παραγωγής ΣΕΚΑΠ Α.Ε. – Όμιλος JTI:

«Στόχος της JTI να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στη Θράκη»

Δυναμική παρουσία είχε το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η JTI Ελλάδας, στην εκδήλωση της απονομής των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς 2023» που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Ξάνθη, στο πλαίσιο της σταθερής στήριξης που παρέχει η εταιρεία στην περιοχή της Θράκης, έδρα του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, για τις παραγωγικές ανάγκες του οποίου προμηθεύεται καπνά από τοπικούς καλλιεργητές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Ασυμμετρίες του Χθες, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέα Μοντέλα Συνεργασίας στην Αγροτική Παραγωγή» στην οποία η JTI εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δρόσο Δρόσο, Διευθυντή Παραγωγής ΣΕΚΑΠ Α.Ε., Όμιλος JTI στην ενότητα «Ιστορία του Καπνού, Νέα Προϊόντα και Αγροτική Ανάπτυξη στη Θράκη».

Ο κ. Δρόσος Δρόσος αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που δίνει η παρουσία της JTI τόσο στην περιοχή όσο και στον κλάδο του καπνού τονίζοντας ότι «στόχος της εταιρείας είναι να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης». Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δρόσος υπογράμμισε ότι «η JTI Ελλάδας από το 2020 έχει αυξήσει κατά 50% τις αγορές καπνού από τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) και φέτος έχουν φτάσει τα 36 εκατ. δολάρια σε αξία».

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόκληση της μείωσης των επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής και στα μέτρα που υιοθετεί η JTI για μια βιώσιμη ανάπτυξη ενώ  εξέφρασε την ευχή «να αναγεννηθεί ο ελληνικός μπασμάς τον οποίο χαρακτήρισε ως την ‘κορυφαία ελληνική ποικιλία καπνού στον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button