Ειδήσεις

Μελισσόπουλος: MIA AKOMH ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ

Έχουμε πλέον μπει στο τελευταίο έτος της θητείας του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη και εκείνο που διαπιστώνει ο κοινός νους είναι η μεγάλη αγωνία του  να ανακοινώνει και να φωτογραφίζεται υπογράφοντας δήθεν έργα, αφού δεν έκανε απολύτως τίποτα 3 χρόνια τώρα, δείχνοντας μια νοοτροπία που παραπέμπει σε… πολιτικούς μιας άλλης εποχής

Ένα χρόνο πριν 2 δημοτικοί σύμβουλοι – εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Δροσερό, ο κ. Παπαδάκης Θεοφάνης και η κυρια  Παπαιωάννου Αριάνα με ερώτημά τους  στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου στον οικισμό του Δροσερού, αποκαλύπτοντας πως από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει αγοραστεί το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού προκειμένου να δοθεί ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Βεβαίως όταν εμείς μιλούσαμε και επιχειρηματολογούσαμε για την δημιουργία δημοτικού σχολείου στο ήδη αγορασμένο κτίριο από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εντός του οικισμού, ο Τσέπελης και η παρέα του έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την αγορά οικοπέδου αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ!! Ένα οικόπεδο που κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια επιτροπή για ανέγερση σχολείου.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο «ότι και να γίνει εγώ το οικόπεδο θα το αγοράσω»!

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου την Παρασκευή, επιβεβαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό, αφού ανακοινώθηκε επίσημα πως θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το  κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που επιμέναμε ότι είναι το πλέον κατάλληλο για σχολείο και που ανήκει ουσιαστικά στο Υπουργείο Παιδείας, να χαρακτηριστεί σχολική στέγη και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου, που για όσους γνωρίζουν θα λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στο Δροσερό εδώ και 10ετίες.

Εκείνο που προέχει βέβαια είναι να μη μείνουμε στις φωτογραφίες και στις δηλώσεις, αλλά αυτή η επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας να αρχίσει να υλοποιείται από το Δήμο Ξάνθης με γοργούς ρυθμούς!!

Κύριε Τσέπελη, δυστυχώς για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Υφυπουργό Παιδείας τόσο οι «προσδοκίες» σας, όσο και οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις σας…

 

Σάββας Μελισσόπουλος

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ξάνθη 11-10-2021                                                                                                      

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 Κατάθεση ερωτήματος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2021

 

Κύριε Δήμαρχε

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έχει εισαχθεί εκ νέου θέμα για “Έγκριση αγοράς οικοπέδων με τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας, για την ανέγερση δημοτικού και γυμνασίου, στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών Ξάνθης”.

Εμείς οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουμε, έχοντας υπηρετήσει πάνω από 10 χρόνια στο 20ο Δημοτικό Σχολείο σε θέσεις ευθύνης, γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών του Δροσερού, τις υφιστάμενες μεγάλες κτιριακές ελλείψεις και κυρίως τις εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Εκείνο που θεωρούμε απαραίτητο και που παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν – λόγω αμέλειας των τοπικών παραγόντων- δεν τελεσφόρησε, είναι η εύρεση ενός νέου χώρου εντός του οικισμού όπου θα ανεγερθεί και θα στεγασθεί το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων συστεγαζόμενων σχολείων (15ου και 20ου) στα οποία σήμερα είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 700 μαθητές και θα δίνει τη δυνατότητα να φοιτούν απρόσκοπτα οι μαθητές χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται από τη μία άκρη του οικισμού στην άλλη, που για όσους γνωρίζουν την έκτασή του πολλές φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα φοίτησης.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πώς δεν κάνατε τον κόπο στα δύο χρόνια της θητείας σας να επισκεφθείτε τα σχολεία μας προκειμένου να συζητήσετε με τους εκπαιδευτικούς και να ακούσετε την άποψή τους και τα προβλήματά τους, όπως επίσης πως καμία φορά δεν κάνατε τον κόπο να καλέσετε τους διευθυντές των δημοτικών, του νηπιαγωγείου και του γυμνασίου του Δροσερού να σας εκφράσουν την άποψή τους για τις ανάγκες των μαθητών και αυτό που κατά τη γνώμη τους θα είναι ωφέλιμο για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, για την οποία τόσο πολύ δηλώνετε πως νοιάζεστε.

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα πως από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει αγοραστεί το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού προκειμένου να δοθεί ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Ερωτάστε και παρακαλούμε να ενημερώσετε το σώμα και τους Δημότες:

1) Έχετε ενημερωθεί για την αγορά του αναφερόμενου κτιρίου;

2) Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αλληλογραφία που έχετε ανταλλάξει με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα αυτό συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ.

3) Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, παρακαλούμε να μας απαντήσετε ποια είναι η πρόθεσή σας σχετικά με το θέμα αυτό και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης προκειμένου το αναφερόμενο κτίριο να περάσει στην κυριότητά του.

4)  Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, έχετε υπολογίσει ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο και σε πόσο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι είναι δυνατόν να παραδοθεί προς χρήση.

5) Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, ποια είναι η αναγκαιότητα αγοράς τόσο μεγάλης έκτασης για ανέγερση δημοτικού, γυμνασίου και νηπιαγωγείου, και μάλιστα εκτός του οικισμού του Δροσερού;

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Παπαϊωάννου Αριάνα

Παπαδάκης Θεοφάνης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button