Ειδήσεις

Νίνα Κασιμάτη: Ο κ. Μπουρχάν πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»
Αιχμηρή ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν, Έλληνας υπήκοος της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, που είναι θρησκευτική και όχι εθνική, πριν ανασκευάσει δήλωνε δημόσια «Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) και καλούσε σε συμμετοχή στις εκλογές της παράτυπης Μουφτείας, που παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και σχετική μέριμνα της Ελληνικής Δηκοκρατίας, δημιουργώντας καθεστώς και προϋποθέσεις εκτουρκισμού της μειονότητας.

Ο κ. Μπουρχάν αγνοούσε ηθελημένα τη Συνθήκη της Λωζάνης στο πνεύμα της αναθεωρητικής πολιτικής του Τουρκικού Κράτους και καταπατά βάναυσα το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρομά και των Πομάκων Ελλήνων πολιτών, ισότιμων συνιστώντων μερών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Συνάμα, παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ενδεχόμενο επικοινωνιακό «σωσίβιο» για την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την παραΕΥΠ του Μεγάρου Μαξίμου για «εθνικούς λόγους»…

Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν δεν αρκεί να απέχει, όπως δήλωσε μετά την κατακραυγή, αλλά πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη δράση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Ειδ’ άλλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποπέμψει τον κ. Μπαράν Μπουρχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η τακτικιστική στάση του Βουλευτή να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Νίνα Κασιμάτη
Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
Τακτικό Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,
Μέλος της Π.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κ.Σ. Σ.Ε. (UEL at PACE)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button