Ερώτηση για την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας στον νομό Ξάνθης

Σύμφωνα με επιστολή την οποία απέστειλαν στις 11 Οκτωβρίου 2015 προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης επισημαίνει την όξυνση και την επιδείνωση των χρόνιων προβλημάτων των Υπηρεσιών Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού Ξάνθης λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης κονδυλίων και της εξακολουθούμενης υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Προβλήματα τα οποία βεβαίως έχουν τεθεί υπόψη της Πολιτείας επανειλημμένως κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με επιστολή την οποία απέστειλαν στις 11 Οκτωβρίου 2015 προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης επισημαίνει την όξυνση και την επιδείνωση των χρόνιων προβλημάτων των Υπηρεσιών Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού Ξάνθης λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης κονδυλίων και της εξακολουθούμενης υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Προβλήματα τα οποία βεβαίως έχουν τεθεί υπόψη της Πολιτείας επανειλημμένως κατά το παρελθόν. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης λειτουργεί με ελλειπές ιατρικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται κάτω από τα όρια ασφαλείας, μέσα σε άσχημες συνθήκες, με απλήρωτες εφημερίες, καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ανώτατου χρόνου εργασίας.

Επίσης η έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Ξάνθης έχει ως συνέπεια την ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού και την αδυναμία εκτέλεσης αξονικών τομογραφιών, υπερηχογραφημάτων, μαστογραφιών σε εξωτερικούς ασθενείς.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύσεις στα σοβαρά χρόνια προβλήματα τα οποία καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης;

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο υπουργείο να ακροαστεί και ενδεχομένως να υιοθετήσει τις σχετικές προτάσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης;

 

Αθήνα, 08/02/2016

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Χατζησάββας

Βουλευτής Κιλκίς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button