Οσο καλά και να παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα εφάπαξ κοινωνικά βοηθήματα, δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία.

Οσο καλά και να παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα εφάπαξ κοινωνικά βοηθήματα, δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία.

Για του λόγου το αληθές του ενδιαφέροντος προς τα ελληνικά νοικοκυριά όταν στενάζουν, πνίγονται, πεθαίνουν κάτω από τη φορολογική μπότα των ληστρικών εφαρμοζόμενων μέτρων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα του πλεονάσματος.

Οσο καλά και να παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα εφάπαξ κοινωνικά βοηθήματα, δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία.

Για του λόγου το αληθές του ενδιαφέροντος προς τα ελληνικά νοικοκυριά όταν στενάζουν, πνίγονται, πεθαίνουν κάτω από τη φορολογική μπότα των ληστρικών εφαρμοζόμενων μέτρων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα του πλεονάσματος.

Είναι συγκινητική μέχρι δακρύβρεχτη η προσπάθεια των βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης να συναινέσουν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε ένα συριζαϊκό παιχνίδι, χωρίς υγιείς κανόνες και με χρησμούς Πυθίας, κατά το δοκούν, με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η μπάλα πάει στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την ατζέντα της συζήτησης, οι θεσμοί είναι εδώ, η Ευρώπη μας περιμένει υπομονετικά να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, ο Σόϊμπλε καραδοκεί στη γωνία και οι λεονταρισμοί του Αλέξη Τσίπρα δεν θα έχουν ευτυχή κατάληξη για την ελληνική κοινωνία.

 

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε να αρθεί το αξιόποινο σε όποιον καίει την ελληνική σημαία, ο αναπλ. Υπουργός γεωργίας κ. Τσιρώνης συμφώνησε με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου προχωρώντας παραπέρα, ότι, δηλαδή η σημαία που αγοράζουμε δεν είναι το σύμβολο του έθνους και ο φοβερός και τρομερός αναπληρωτής υπουργός παιδείας Κ. Ζουράρις σε δηλώσει του τόνισε ότι, δε θα συμβεί και τίποτα αν η Τουρκία πάρει κάποια νησιά του Αιγαίου.

Με αυτούς τους υπουργούς υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι έχει μια συμπαγή, μπετόν αρμέ, γραμμή κοινοβουλευτική ομάδα πλειοψηφίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε άλλες εποχές με άλλες κυβερνητικές πλειοψηφίες και άλλους πρωθυπουργούς, οι τρεις βουλευτές θ’ αποτελούσαν παρελθόν από το κυβερνών κόμμα.

Ο σημερινός πρωθυπουργός διαχειριζόμενος τη νομή της εξουσίας με την εύθραυστη πλειοψηφία των 153 βουλευτών, φοβούμενος μία εκ των έσω κυβερνητική πτώση, δεν παίρνει θέση, σιωπά, τους ανέχεται και συμβαδίζει μαζί τους, τον αδιέξοδο δρόμο, την επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα, ατραπό, περπατώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί, μεταξύ σφύρας και άκμονος, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας, πάσει θυσία, πάσει δυνάμει.

 

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Αγκυρα, σε Βερολίνο και αντεξουσιαστών γνωστών – αγνώστων κάψιμο στο κέντρο της Αθήνας τριών τρόλεϋ.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα από “τζιχαντιστή” τούρκο, εν ενεργεία αστυνομικό και η τρελή πορεία μιας νταλίκας σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου, χωρίς να έχει συλληφθεί ο τρομοκράτης, με 12 νεκρούς και 50 τραυματίες, έσπειραν τον πανικό σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και αύξησαν τα επίπεδα συναγερμού σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, μετά το κάψιμο του περιπτέρου, το σόου συνεχίστηκε με τον εμπρησμό τριών τρόλεϋ, περιουσία του ελληνικού δημοσίου, με την ελληνική αστυνομία απούσα, από τα γεγονότα και τον υπουργό – στρατηγό Νίκο Τόσκα αντί να καθορίζει, να προλαβαίνει τις εξελίξεις προστασίας δημόσιας, ιδιωτικής περιουσίας και τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να είναι ένας απλός θεατής.

Η σπασμωδική απόφαση του να διανυκτερεύουν δύο διμοιρίες ματ στο Πολυτεχνείο, δε θ’ αλλάξει ριζικά την κατάσταση στην περιοχή όσο το άσυλο των Εξαρχείων καλά κρατεί και αν για επικοινωνιακούς λόγους οι διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν (για πόσο διάστημα;) στην περιοχή του Π ολυτεχνείου.

Ο δήμαρχος Αθηνών κ. Καμίνης ζητάει την αποπομπή του από το υπουργείο. Ο πρωθυπουργός λόγω της εύθραυστης πλειοψηφίας θα το αποφασίσει;

 

Πολύς ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη συζήτησή του με αγρότες της περιοχής.

Η λυσσαλέα αντίδρασή του στην παρουσία των ΜΜΕ στην αίθουσα για να μη γίνει σόου και τηλεοπτική εκπομπή η συζήτηση των αγροτικών θεμάτων, δεν πείθουν κανέναν.

Ο ίδιος ο Τσίπρας έκανε το δικό του σόου στην περιοχή των Μοιρών, περιφερόμενος στην πόλη, συζητώντας και ανταλάσσοντας χαμόγελα και χειραψίες με πολλούς πολίτες, παρουσία των τηλεοπτικών καμερών.

Ισως ο πρωθυπουργός επιθυμεί συγκεκριμένα ΜΜΕ να δίνει συνεντεύξεις, να καλύπτουν τις περιοδείες του και τις συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, με φορείς του τόπου.

 

Οι απαράδεκτες “κορορομαχίες“ στο κοινοβούλιο με τις εντεγκλίσεις και το σόου των Πολάκη – Γεωργιάδη συνεχίστηκαν με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Αδωνη Γεωργιάδη για την αναφορά περί ραβασακίων, διορισμών στο ΚΕΛΠΝΟ από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου.

Αν υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει ο αναπλ. υπουργός υγείας κ. Πολάκης να τα φέρει στη βουλή και να δοθούν στη δημοσιότητα.

Αν είναι συκοφαντικές θα πρέπει όλοι οι  βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση άρσης της ασυλίας, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα απαράδεκτο νόμο ασυλίας περί ευθύνης υπουργών.

 

Για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα με τα οποία απάντησαν οι εταίροι και δανειστές στη χορήγηση των 25 εκατομ. στους μικροσυνταξιούχους και στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ζητούν από την ελληνιή αντιπροσωπεία έγγραφη διαβεβαίωση, ότι, δε θα ξανασυμβούν ανάλογες μονομερείς ενέργειες.

Στα σχολεία οι μκιροί μαθητές γράφουν την τιμωρία τους αρκετές φορές, οι λεονταρισμοί του πρωθυπουργού θα αμφθούν θα πέσουν οι τόνοι, θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα υπογράψουν τη δήλωση μετανοίας;

Το γιούρογκρουπ δεν πιέζεται από το χώρο, η ελληνική πλευρά έχει το πρόβλημα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης.

Οσο η αξιολόγηση δεν κλείνει, η αξιοπιστία της χώρας δεν ανακτάται, βυθίζεται στα τάρταρα, η αναμενόμενη ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδυτές δεν έρχονται, η οικονομία αργοπεθαίνει, η χώρα βουλιάζει, τα νοικοκυριά πνίγονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button