Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ για τον τραυματισμό 2 μεταναστών στην Καβάλα από πυροβολισμούς αστυνομικού

Το σοβαρό περιστατικό στη δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας, με τον τραυματισμό δύο μεταναστών από πυροβολισμούς αστυνομικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό περίπου 30 μεταναστών και των διακινητών, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες  που οδήγησαν στη χρήση «βολών εκφοβισμού» και το αποτέλεσμά τους.Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος. 

Και το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στο συνεχιζόμενο δράμα προσφύγων και μεταναστών ελέω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, της εκμετάλλευσης από τα δίκτυα των δουλέμπορων.

Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες για τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία Οδό και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο έπειτα από καταδιώξεις διακινητών, με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες. Τον πολυήμερο εγκλωβισμό τους σε νησίδες στον Έβρο, εκτεθειμένοι σε καιρικές συνθήκες και άλλους κινδύνους, όπως τραγικά επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας από τσίμπημα σκορπιού. Τα ναυάγια στο Αιγαίο με πιο πρόσφατο το χθεσινό ναυάγιο νότια της Ρόδου με δεκάδες αγνοούμενους.

11/8/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button