Ειδήσεις

Ευστράτιος Γραμμέννης: Ας είμαστε ευγενικοί με τους τριγύρω μας ώστε να μην ερεθίζουμε επιπλέον τα νεύρα μας

Καλό μήνα (;;) με δυο αυτοκτονίες νέων ανθρώπων 17 και 22 ετών και μια ακόμη γυναικοκτονία.
Λυπάμαι που θα σας ταράξω, αλλά αυτά τα γεγονότα δεν μου κάνουν καμία απολύτως εντύπωση, τα θεωρώ απολύτως φυσιολογικά και είμαι σίγουρος πως καθημερινά θα αυξάνονται.
Ως κοινωνία διάγουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με απίστευτα οικονομικά προβλήματα που ακολούθησαν δύο χρόνια εγκλεισμού.
Παρακολουθώντας τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, κυρίως οι δεύτερες στραγγαλίζουν καθημερινά το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού.
Όταν σήμερα ανακοινώνονται νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στις δόσεις των δανείων για να ξανασωθούν (sic) οι τραπεζες, ο πληθωρισμός εξανεμίζει την όποια εναπομείνουσα αγοραστική δύναμη και τα γελοία επιδόματα ρεύματος, καυσίμων και διακοπών τα οποία είναι χειρότερα από εκείνα της πρώην σοβιετικής Ένωσης να ποδοπατούν την αξιοπρέπεια μας, ας μην περιμένει κανείς βελτίωση της κατάστασης.
Όταν δεν έχεις να προσφέρεις δύο μέρες διακοπών στην οικογένειά σου, τα απαραίτητα ρούχα και φροντίδα στα παιδιά σου, έρχεται η δυσαρέσκεια, οι καυγάδες, τα διαζύγια και στο τέλος οι δολοφονίες και οι αυτοκτονίες.
Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση και τις επιλογές που έχει επιλέξει για εμάς. Η ευθύνη βαρύνει κι εμάς που όταν έρχεται η ώρα των εκλογών προτιμάμε την παραλία από την κάλπη.
Ο επερχόμενος χειμώνας αναμένεται βαρύς και δύσκολος και η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει, με ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για διακοπή φωταγώγησης κτιρίων και δρόμων, που αν μη τι άλλο θα σημάνει την αύξηση παραβατικών δράσεων στους σκοτεινούς δρόμους.
Η μόνη λύση που βλέπω και η οποία δεν θα συμβεί ποτέ, μάλλον το αντίθετο θα γίνει, είναι η άμεση αύξηση των εισοδημάτων σε ποσοστό ίσο με τις περικοπές που έκρινε η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνταγματικές όταν ήταν δικαστική λειτουργός.
Εφόσον όμως η παραπάνω λύση δεν είναι εφικτή, για πολλούς λόγους, το μόνο που μας απομένει είναι η ευγένεια.
Ας είμαστε ευγενικοί με τους τριγύρω μας ώστε να μην ερεθίζουμε επιπλέον τα νεύρα μας. Ας δίνουμε την ευκαιρία της εκτόνωσης του θυμού και μια αίσθηση ηρεμίας.
Καλό μήνα σε όλους, καλή δύναμη και ψυχραιμία.
ΕΥΣΤΤΑΤΙΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button