Περιφέρεια

Ιλχάν Αχμέτ: Επιτροπή παρακολούθησης του πορίσματος της διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κων/νο Τασούλα, καθώς και την πρώην πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης ,Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

 Ο κ. Ιλχάν ζητά “ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κάτι που είχε προτείνει από την αρχή, προκειμένου τα συμπεράσματα του πορίσματος να μην μείνουν γράμμα κενό”. 

Και ενώ έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από τον Νοέμβριο του 2021 οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής, μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία κίνηση και δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση της απόφασης για την επιτροπή παρακολούθησης του πορίσματος, σύμφωνα με την επιστολή.

Επίσης με πρωτοβουλία του  κ. Ιλχάν  κατατέθηκε ερώτηση 17 βουλευτών του κόμματος, για τη νέα πλατφόρμα έκδοσης αποδεικτικών πώλησης ακινήτων, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή έκβαση των συναλλαγών, όπως υποστηρίζει ο κ. Ιλχάν.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είχε σχετική συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Θράκης, Χρήστο Τερζίδη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόσφατα, δημιουργήθηκε νέα πλατφόρμα έκδοσης αποδεικτικών, η οποία πέραν του Α.Φ.Μ. του πωλητού, απαιτεί την αναγραφή όλων των ΑΤΑΚ του πωλούμενου ακινήτου (διότι μπορεί να είναι πολλοί), το τίμημα και την αντικειμενική αξία αυτού. Και αυτό ανεξαρτήτως αν οφείλει ή όχι προς το Δημόσιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button