Τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται και όντως είναι στην κυριολεξία σκουπίδια.

Τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται και όντως είναι στην κυριολεξία σκουπίδια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια στόματος Ντράγκι πρότεινε να τα “αγοράσει” η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, να χρηματοδοτηθούν με αντίστοιχα ποσά οι ελληνικές τράπεζες… με την προϋπόθεση εφαρμογής ανάλογου προγράμματος.

Το νέο πρόγραμμα δεν είναι το υπάρχον πρόγραμμα σταθερότητας, που είναι ήδη σε εφαρμογή από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Γιατί άλλωστε να κάνει την ανάλογη αναφορά ο κεντρικός τραπεζίτης, αν πρόκειται για το υπάρχον και ήδη εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σταθερότητας;

Τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται και όντως είναι στην κυριολεξία σκουπίδια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια στόματος Ντράγκι πρότεινε να τα “αγοράσει” η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, να χρηματοδοτηθούν με αντίστοιχα ποσά οι ελληνικές τράπεζες… με την προϋπόθεση εφαρμογής ανάλογου προγράμματος.

Το νέο πρόγραμμα δεν είναι το υπάρχον πρόγραμμα σταθερότητας, που είναι ήδη σε εφαρμογή από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Γιατί άλλωστε να κάνει την ανάλογη αναφορά ο κεντρικός τραπεζίτης, αν πρόκειται για το υπάρχον και ήδη εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σταθερότητας;

Γιατί δεν αγόραζε τα ελληνικά “σκουπίδια” μέχρι σήμερα… και να μη γίνουν και οι δηλώσεις Ντράγκι;

Όλα τα διαφαινόμενα σενάρια, για όποιον θέλει να είναι μέσα στις οικονομικές εξελίξεις, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι θα έχουμε νέο μνημόνιο ή πρόγραμμα ή όπως αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν οι συγκυβερνώντες.

Για το ότι τα τραπεζικά ομόλογα έχουν κατρακυλήσει και θεωρούνται “σκουπίδια”… και ως έτσι αντιμετωπίζεται και η ελληνική οικονομία… η συγκυβέρνηση σιωπά… σιωπά… σιωπά…

 

Βλέποντας βουλευτές και στελέχη της συγκυβέρνησης στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, να συζητούν και να έχουν άποψη επί παντός επιστητού, να συζητούν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών νοικοκυριών, για την ανεργία και για τα εθνικά θέματα, δίνουν την εντύπωση στους τηλεθεατές, ότι δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ αυτή τη χώρα, δεν έχουν καμία, μα καμία ευθύνη για το σημερινό Βατερλό της χώρας μας και ότι, αν τους επιλέξει ο ελληνικός λαός για να κυβερνήσουν, αυτόν τον τόπο, έχουν τις λύσεις έτοιμες, για έξοδο από την κρίση.

Μου θυμίζουν τον πατροκτόνο και μητροκτόνο, ο οποίος ζητά την επιίκεια του δικαστηρίου επειδή είναι ορφανός. Η υποκρισία τους ξεπερνά και τα πλέον ευφάνταστα σενάρια της πολιτικής…φαντασίας…

 

Ακούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και άλλα συγκυβερνητικά στελέχη να υπερθεματίζουν τη μείωση των κύριων συντάξεων και ν’ αφήνουν ανοικτό τις μειώσεις ή και την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Τα ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι από τις επικουρικές συντάξεις και είναι προπληρωμένα από τους εργαζόμενους και ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Αν μετά το κούρεμα των ταμειακών αποθεμάτων, λόγω του PSI και την τεράστια αφαίμαξή τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, έρχονται και αναφέρονται για ελλειμματικά ταμεία και αναλογιστικές μελέτες, είναι για να “απομακρύνουν” τις εγκληματικές οικονομικές ευθύνες των εμπλεκομένων και για επικοινωνιακά παιχνίδια και τρικ.

Εχει διαλυθεί ο προστατευτικός ιστός της απονομής συντάξεων και εφάπαξ των συνταξιούχων και κανείς δε γνωρίζει αν οι σημερινοί εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν και αν θα τους χορηγηθεί το εφάπαξ που είναι οι εισφορές πολλών ετών των ιδίων εργαζομένων.

 

Παρακολούθησα ένα δελτίο ειδήσεων της νέας ΕΡΤ, αυτής που έριξαν το μαύρο, αυτής που απέλυσαν εν μία νυκτί 2.500 εργαζόμενους και τους έδωσαν “βορά στις αχόρταγες ορέξεις της τρόϊκας”, τη ΝΕΡΙΤ, που εξακολουθούμε χωρίς να μας ρωτήσουν να πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αυτής της ΝΕΡΙΤ που έχει ελάχιστη τηλεθέαση, κάποιοι λένε ότι δεν ξεπερνά το 1%, αυτής της ΝΕΡΙΤ που προσπαθούν να στηρίξουν οι της συγκυβέρνησης  για να περνά τις θέσεις και τις απόψεις τους, αυτής που δε θεώρησε πρέπον και σκόπιμο να δείξει τη συνέντευξη στους δημοσιογράφους του Αλέξη Τσίπρα  στη ΔΕΘ, δείχνοντας δύο φορές τις ομιλίες του κ. Σαμαρά και για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε Χαλκιδική και Αθήνα.

Δε γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι που τοποθετήθηκαν στη ΝΕΡΙΤ, ότι ο σκοπός του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία και να προβάλει τις λάθος επιλογές της, ώστε να γίνει καλύτερη και περισσότερο εποικοδομητική για την κοινωνία και φυσικά όχι, αν και η κοινωνία υποφέρει, να “σιωπά”…

 

Η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο και δε θα ζούμε πλέον με δανεικά, ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην εκδήλωση της Αθήνας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.

Μα κύριε πρωθυπουργέ δε ζούσαμε με δανεικά μέχρι σήμερα. Μας δάνειζαν οι φίλοι και εταίροι μας, για ν’ αγοράζουμε από τους ίδιους πολεμικό υλικό. Αν ήθελαν οι φίλοι και οι εταίροι μας να μας χορηγήσουν οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, θα διασφάλιζαν τα σύνορά μας, ως σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης και το παραμύθι θα τελείωνε εδώ.

Όμως, επειδή όλα τα παραμύθια έχουν και τον κακό δράκο, μας δημιούργησαν τέσσερις κακούς δράκους στα βορειοανατολικά μας σύνορα.

Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα που έχει ανάγκη η χώρα μας, ένα πλεόνασμα που δυστυχώς προέρχεται από την άγρια και αβάστακτη φορολογία που μας έχει επιβληθεί, χωρίς στόχους, οράματα και προσδοκίες, αλλά στη βάση του ότι κινείται και ότι πετάει το πυροβολούμε, με απότερο σκοπό να είμαστε (;) σε θέση να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Πρέπει να έχουμε οικονομική επάρκεια ώστε να πληρώνουμε και τα τοκοχρεωλύσια των δανείων και να μειώνουμε το δημόσιο χρέος που κατά την άποψή της συγκυβέρνησης είναι βιώσιμο και μάλιστα ζητάμε και πιστοποιητικό βιωσιμότητας.

Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα όταν τα χρήματα που έχουμε να πάρουμε από το ΔΝΤ, για τα οποία απαξιωτικά λέτε ότι δεν τα έχουμε ανάγκη και δε θα τα πάρουμε;

Πως θα πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του απέναντι σε τρίτους; Γιατί η συμφωνία του Κώστα Καραμανλή με τους ρώσους για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει “πεταχθεί” στον κάλαθο των αχρήστων και ήδη προετοιμαζόμαστε για τον αζέρικο αγωγό φυσικού αερίου μέσω Γεωργίας – Τουρκίας – Ελλάδος – Αλβανίας – Αδριατικής – Ιταλίας, που θα ξεκινήσει το 2017 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2020;

Γιατί, ενώ έχει γίνει κούρεμα του χρέους περίπου 130 δις ευρώ, το χρέος παραμένει στο προ κουρέματος ύψος, σε πραγματικά μεγέθη και ίσως και περισσότερο στα 320 δις ευρώ;

Γιατί επιμένετε σαν μια και μοναδική επιλογή διαπραγμάτευσης την επιμήκυνση για 50+ χρόνια, μετακυλώντας το χρέος που εσείς (όσοι κυβέρνησαν από  το 1974) δημιουργήσατε στις αγέννητες γενιές  των ελλήνων;

Η εφαρμοζόμενη οικονομική (και εξωτερική) πολιτική για όσους έχουν  έστω  και απλές γνώσεις οικονομικών, είναι και επικίνδυνη και αδιέξοδη και δε  θα περάσουμε τον κάβο και δε θα δούμε το πολυπόθητο φως στο βάθος του τούνελ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button