Ειδήσεις

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Μύκης κινδυνεύει να χάσει το μάτι του!
Σημαντικά ερωτήματα του περιφερειακού συμβούλου Ιρφάν Χατζηγκενέ που πρέπει να απαντηθούν άμεσα!

Στις 27.06.2022 υπάλληλος της εταιρίας, η οποία της έχει ανατεθεί από το Δήμο Μύκης η συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων των οικισμών της ορεινής περιοχής τραυματίστηκε σοβαρά κατά την  εργασία του, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Ο εργαζόμενος αυτός έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και πρόκειται να υποβληθεί και σε άλλες  λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Για το ατύχημα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν αναγγέλθηκε από την εργοδότρια εταιρία στην επιθεώρηση εργασίας ως όφειλε να πράξει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία( άρθρο 43 Ν.3850/10 ). Δεν αναγγέλθηκε, ως όφειλε τούτο να γίνει και από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Εχίνου, όπου ο εργαζόμενος μετά το ατύχημα και αιμορραγώντας μετέβη. Στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης αφού αποτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του τού ζήτησαν να μεταβεί στην Ξάνθη και επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο του είπαν πως θα έπρεπε να εξασφαλίσει ο ίδιος τον τρόπο της μεταφοράς του…!!! Ο τραυματίας κάνοντας ωτοστοπ τελικά μετέβη στην Ξάνθη…!!!

Είχα επισημάνει και παλαιότερα τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων που εργάζονται στην εργολάβο εταιρία η οποία και έχει αναλάβει με σύμβαση από τον Δήμο Μύκης την συλλογή και αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο τρόπος εκτέλεσης της εργασίας γίνεται με όρους επικίνδυνους και επισφαλείς κατά παράβαση της νομοθεσίας, εγχώριας και Ευρωπαϊκής για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.  Ειδικότερα η συλλογή και αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται με φορτηγά από έναν μόνο εργαζόμενο, ο οποίος είναι επιφορτισμένος και να οδηγεί το φορτηγό και να συλλέγει τα σκουπίδια με τα χέρια , τοποθετώντας τα στο φορτηγό και στη συνέχεια πάλι ο ίδιος με τα χέρια να προβαίνει στην αποκομιδή τους στο προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή Σατρών, όπου έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα κοντέινερ.

Επομένως, πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν συγκεκριμένα και σημαντικά ερωτήματα:

  1. Πληροφορήθηκε ο δήμος Μύκης τον τραυματισμό του εργαζομένου; Αληθεύει ότι ο Δήμαρχος Μύκης επισκέφθηκε τον τραυματία στην οικία του; Και αν ναι για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκε στην εταιρεία;
  2. Για ποιο λόγο η εταιρία δεν ανήγγειλε ως όφειλε το εργατικό ατύχημα στην επιθεώρηση εργασίας;
  3. Για ποιο λόγο το Κέντρο Υγείας Εχίνου δεν ανήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ως όφειλε;

                                                                            Με εκτίμηση

                                                                        Ιρφάν Χατζηγκενέ

                                 Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

                                                Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button