“Στην πολιτική λέγονται πράγματα και γίνονται, λέγονται πράγματα και δεν γίνονται, όμως γίνονται πράγματα που δε λέγονται”

Ρωτάνε όλοι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “plan b” και πιο είναι αν οι ευρωπαίοι δε δεχθούν να συζητήσουν με τα νέα δεδομένα, αν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του κερδίσουν τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν ερωτώνται όμως οι της συγκυβέρνησης πιο είναι το “plan b”, αν η ευρωπαϊκή ένωση δε ρυθμίσει το ελληνικό χρέος με κούρα με μείωση του επιτοκίου και με επιμήκυνση για 50 χρόνια;

Εδώ στη χώρα μας θα πρέπει επιτέλους όλες οι στρατηγικές, όλα τα κρυφά χαρτιά, όλοι οι άσσοι να είναι κρυμμένοι στο μανίκι και όχι τα ατού της διαπραγμάτευσης να τα δίνουμε στη δημοσιότητα πριν καν αρχίσει.

Ρωτάνε όλοι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “plan b” και πιο είναι αν οι ευρωπαίοι δε δεχθούν να συζητήσουν με τα νέα δεδομένα, αν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του κερδίσουν τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν ερωτώνται όμως οι της συγκυβέρνησης πιο είναι το “plan b”, αν η ευρωπαϊκή ένωση δε ρυθμίσει το ελληνικό χρέος με κούρα με μείωση του επιτοκίου και με επιμήκυνση για 50 χρόνια;

Εδώ στη χώρα μας θα πρέπει επιτέλους όλες οι στρατηγικές, όλα τα κρυφά χαρτιά, όλοι οι άσσοι να είναι κρυμμένοι στο μανίκι και όχι τα ατού της διαπραγμάτευσης να τα δίνουμε στη δημοσιότητα πριν καν αρχίσει.

Αυτή η επιμονή για κάποια ειδικά – πολύ ειδικά θέματα, κάποιους όρους διαπραγμάτευσης της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας μας με τρίτους (βλέπε Ε.Ε.) να γίνονται κτήμα και της άλλης πλευράς είναι και ζημιογόνος και μέγα λάθος.

Όλα στο φως; Ναι. Όχι όμως όλα… Ο κ. Κων/νος Καραμανλής είπε πει κάποτε:

Στην πολιτική λέγονται πράγματα και γίνονται, λέγονται πράγματα και δεν γίνονται, όμως γίνονται πράγματα που δε λέγονται.

Αντε γιατί μάλλον ζούμε σε ένα απέραντο μιντιακό, καναλιακό, πολιτικό φρενοκομείο όπως θα έλεγε πάλι, αν ζούσε, ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής.

 

Μας λένε ότι ο κ. Σαμαράς εργάζεται συνεχώς μέχρι και 18 ώρες την ημέρα και ασχολείται (δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω) για να δώσει λύσεις, να πείσει τους εταίρους μας για το δίκαιο των αιτημάτων μας, να βγάλει τη χώρα από την κρίση και το τέλμα που έχει οδηγηθεί από λανθασμένες πολιτικές, από την πλήρη αδράνεια της κρατικής μηχανής και τη γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών για να ξεπεραστεί ο σκόπελος… της δημόσιας υγείας, το πρόβλημα με την παιδεία, τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και να περάσουμε τον κάβο… (αλήθεια πόσους κάβους πρέπει να περάσουμε… τον Κάβο Μαλιά τον περάσαμε;), ώστε στην πραγματική οικονομία να δοθεί επιτέλους η ώθηση για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις, για νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας).

Όμως κ. πρόεδρε στη ζωή και στην πολιτική το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ. Σίγουρα έχετε κάνει ταμείο και με βεβαιότητα γνωρίζετε αν έχουμε θετικό ο αρνητικό πρόσημο.

Το ζήτημα είναι αν μας το έχετε πει μέχρι σήμερα!!!

 

Οι εξελίξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας μας είναι πολύ ευοίωνες και μπορούμε να πετύχουμε τεράστια ανάπτυξη της χώρας μας, μόνο από την ενέργεια, ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Θα πρέπει όμως πριν από τις μεγαλοστομίες και τα ευχολόγια, να υψώσουμε την ΑΟΖ του Αιγαίου και του Ιονίου, είτε στα βόρεια, είτε στα νότια σύνορά μας.

Θα πρέπει να μας γνωστοποιήσουν για τα κοιτάσματα, ποιο είναι το μέγεθός τους, ποιοι θα τα αντλήσουν, ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος για τη χώρα μας και ποια  είναι τα χρονοδιαγράμματα.

Γιατί από λόγια έχουμε “μπουχτίσει” από τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων έχουμε έλλειμμα.

 

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η άρση ασυλίας τεσσέρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο προς τη δικαιοσύνη.

Το ζήτημα είναι, όχι πότε θα γίνουν οι άρσεις της ασυλίας… αλλά πότε θα διεξαχθεί η δίκη.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα η δικαιοσύνη.

 

Επιτέλους κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (κ. Κωσταντινόπουλος) μίλησε και πήρε θέση, θετική μάλιστα, για το αυτονόητο.

Δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών Νέας Δημοκρατίας και Ελιάς.

Και το θέμα είναι ότι μάλλον θα συμβεί αυτή η πολιτική εξέλιξη… με όλα τα πατροπαράδοτα για κάποιους…

 

Ακούω – βλέπω και μαθαίνω ότι αρκετοί δημοτικοί συνδυασμοί έχουν ξεκινήσει προ πολλού την προεκλογική εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ενώ κάποιοι άλλοι ούτε καν έχουν ξεκινήσει από τους υποψηφίους δημάρχουν μάζωξη γνωρημίας υποψηφίων, η ενημέρωση, το πρόγραμμα και η στρατηγική του συνδυασμού προς τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους με αποτέλεσμα (επειδή η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει) να γίνεται από τους υποψηφίους προεκλογικός αγώνας χωρίς σχέδιο και χωρίς ενιαία γραμμή.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Η ότι δεν ενδιαφέρονται σφόδρα ή έχουν τη νίκη εξασφαλισμένη.

Κυριακή κοντή γιορτή…

 

Ξεκίνησε την 1η Μαϊου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος των καταστημάτων, τα οποία και παρέμειναν ανοικτά μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Το πρώτο ζητούμενο δεν είναι αν θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, αλλά αν οι καταναλωτές, μετά τις ληστρικές κυβερνητικές επιδρομές σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις έχουν χρήματα για να κάνουν τις αγορές τους.

Το δεύτερο είναι αν οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα πληρωθούν εξτρα για την εργασία της Κυριακής.

Το τρίτο, αν έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται μαζί με την οικογένειά τους και να συνυπάρχουν σαν οικογένεια και το τελευταίο ζητούμενο είναι πότε θα παραμένουν και τα σαββατοκύρικακα ανοικτά οι νομαρχίες, οι δήμοι, οι εφορίες και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν και οι εργαζόμενοι των άλλων κατηγοριών, που τις περισσότερες χάνουν το μεροκάματο για να πάνε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, εάν και εφόσον φυσικά γίνει η δουλειά τους.

Ας ερωτηθούν λοιπόν και ας μας πουν οι κυρίες και οι κύριοι που συμφωνούν να κάνουν τη βόλτα τους, να πίνουν τον καφέ τους, στις καφετέριες ανάμελοι, να κάνουν τα ψώνια τους τις Κυριακές, ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να μην έχουν αυτά τα δικαιώματα.

Αυτός που είναι προβληματικός και ελλειμματικό ο δημόσιος και όχι ο ιδιωτικός τομέας.

 

Αν και με το σεισμό της Κεφαλλονιάς όλοι έδειξαν… την ευαισθησία τους για λίγα λεπτά δημοσιότητας και με δηλώσεις επί δηλώσεων όταν το πρόβλημα ήταν… ζεστό και δόθηκαν υποσχέσεις επί υποσχέσεων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και λύσεις οικονομικές και όχι μόνο στους κατοίκους του νησιού, αφού έπεσε η αυλαία και έκλεισαν τα φώτα της ράμπας ξεχάστηκαν όλα.

Για να λειτουργήσουν τα σχολεία χρειάζονται περίπου 200.000 ευρώ, ενώ το νοσοκομείο δε λειτουργεί και οι ασθενείς είναι ακόμα στο κλειστό γήπεδο.

Ο συγχρονισμός και η ταχύτητα υλοποίησης των κυβερνητικών μεγαλόστομων υποσχέσεων σε όλα τα επίπεδα σε λίγο θα είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο.

 

Θα ήθελα να σας αναφέρω μία προσωπική εμπειρία που έζησα στη Βαρκελώνη. Απέναντι από το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της πόλης. Τα χαράματα ξεκίνησαν οι εργασίες στο οδόστρωμα και το απόγευμα είχε δοθεί η λωρίδα στην κυκλοφορία.

Στη χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ξεκινούν οι εργασίες… τοποθετώντας κορδέλες (μάλλον για να κάνουν εγκαίνια), συνεχίσουν αρχίζοντας τις εργασίες… συνεχίσουν με άλλο συνεργείο… οπότε και όταν το θυμηθούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες, οι οποίες δεν ολοκληρώνονται, εξακολουθούν να παραμένουν οι κορδέλες (για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους αν συμβεί κάποιο ατύχημα) και αφού δεήσει ο Κύριος… κάποια στιγμή… αφού ήδη είμαστε νέοι και γεράσουμε, ολοκληρώνεται το έργο και μάλιστα σε πολλαπλάσια τιμή!!!

Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία των ανευθυνουπευθυνων και των καρεκλοκενταύρων της κεντρικής και της πολιτικής εξουσίας.

Αν συμβεί και κάποιοι ατύχημα τότε κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Η υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη και πάει… λέγοντας.

Κατά τα άλλα… ψηφίστε μας στις προσεχείς εκλογές για να ζήσουμε εμείς καλά και να ξαναζήσουμε εμείς καλύτερα.

 

Στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση μας λένε, ότι κατεβαίνουν, γιατί θέλουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε ο τόπος τους να βιώσει την ανάπτυξης και οι πολίτες να ζουν καλύτερα, να αισθάνονται ασφάλεια και τα παιδιά μας να ζουν και να εργάζονται σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Δυστυχώς κάποιοι , πιθανώς να ξεκίνησαν με αυτό το όραμα… μέσα όμως στη δίνη της εξουσίας απορροφήθηκαν, χάθηκαν και έγιναν και οι ίδιοι μέρος του συστήματος, έρχονται ξανά και ανερυθρίαστα ζητούν την ψόφο μας.

Πόσα χρόνια πρέπει να είναι κάποιος εκλεγμένος δήμαρχος για να μπορέσει… να ολοκληρώσει… το έργο του;

Αν σε δύο θητείες δεν μπορεί τότε και σε αυτή τη ζωή… και σε επόμενες ζωές αν μπορούσε να ζήσει πάλι λόγο… λόγο… δεν θα μπορούσε να τις υλοποιήσει.

Αυτοί οι υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εζυγίσθηκαν… εμετρήθησαν… και ευρέθησαν ελλιπείς.

 

Ότι χειρότερο υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε πάνελ τηλεοπτικού καναλιού ο υπουργός υγείας κ. Γεωργιάδης. Βέβαια τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη δεν τα λαμβάνουν στα σοβαρά οι έλληνες πολίτες.

Αρκεί να θυμηθούμε τι καταμαρτυρούσε στον κ. Σαμαρά ως βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Σήμερα, σαν βουλευτής και υπουργός της ΝΔ έχει κάνει στροφή 360ο και πλέκει ύμνους για τον κ. Σαμαρά.

Τι μεγάλη υποκρισία…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button