« Με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος κάνεις μόνο νίκες…..»

Αυτό ήταν, βάλαμε στη θέση της τη Μέρκελ όσο και να μη θέλει να το παραδεχτεί και να πιστεύει ότι πέρασε το δικό της στην προχθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών……
Ήταν να μην ενωθούν οι αρχηγοί μας και να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους…..

Αυτό ήταν, βάλαμε στη θέση της τη Μέρκελ όσο και να μη θέλει να το παραδεχτεί και να πιστεύει ότι πέρασε το δικό της στην  προχθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών……


Ήταν να μην ενωθούν οι αρχηγοί μας και να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους…..


Εξπέρ ο Γιώργος στους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας και τελικά ο μαραθώνιος αγώνας των επαφών και πιέσεων στέφθηκε με επιτυχία…..


Πολύ καλός και ο Αντώνης, που και αυτός έβαλε το λιθαράκι του για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις……


Λαϊκοί και Σοσιαλιστές της Ε.Ε. έδωσαν τα χέρια για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας…..


Αν και το νόημα και το μήνυμα είναι πολύ βαθύτερα…….


Δεν έσωσαν την Ελλάδα, έσωσαν την ίδια την Ε.Ε.  και τους λόγους για τους οποίους συστήθηκε πριν από πέντε περίπου δεκαετίες…….


 


Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 οι Ευρωπαίοι εταίροι μας , μας έκαναν το πολυπόθητο δωράκι, αφού πρώτα βέβαια μας έστειλαν μέχρι τα τάρταρα……


Μια πολιτική στήριξη ζητούσαμε τόσο καιρό και να που μας την έδωσαν τελικά…..


Μόνο να ξέρατε την αγωνία που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη τούτες τις ημέρες ….


Η δικιά μας αγωνία δε μετρά, καθότι αυτή είχε εξασθενίσει με την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων……


Εμείς αυτό που ήταν να πληρώσουμε, θα το πληρώσουμε…..


Το πρεστίζ της κυβέρνησης και η δυνατότητα υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ κινδύνευε ….


Ευτυχώς τώρα πήρε μια βαθιά ανάσα, αν και το άγρυπνο μάτι της Κομισιόν και της Αγκέλας παραμονεύει, περιμένοντας ένα ολίσθημά μας…..


Πάντως ήταν τέτοια η αγωνία όλων, εκεί στην κυβέρνηση και στο κόμμα, που όλοι μιλούσαν για έναν πόλεμο που βρίσκονταν σε εξέλιξη και μια μάχη χαρακωμάτων που μαίνονταν προχθές ανήμερα της 25ης Μαρτίου στους κόλπους της Ε.Ε. …..


Τόσο ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του τόπου μας Σωκράτης Ξυνίδης, όσο και η Θάλεια Δραγώνα, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, που βρέθηκαν την Πέμπτη στην πόλη μας μιλούσαν για δύσκολη μάχη, η έκβαση της οποίας θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της χώρας μας……


 


Η Θάλεια Δραγώνα χαρακτήρισε την προχθεσινή μέρα και τα όσα εξελίσσονταν για την Ελλάδα, την πιο δύσκολη μετά τη μεταπολίτευση…..


Από την πλευρά του ο Σωκράτης  Ξυνίδης, τόνισε ότι ήταν να γίνει από πλευράς κυβέρνησης έγινε, μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρά, αν και αναγκαία μέτρα, για τους πολίτες. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά για τον ελληνικό λαό «….και τα βλέπουμε τώρα πλέον τι σημαίνει δηλαδή για το εισόδημα του μέσου Έλληνα τα μέτρα που έχουμε πάρει…»  


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει η χώρα να τα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αρκεί να μη δανείζεται με τοκογλυφικούς όρους…..


Και ενώ λοιπόν ο Σωκράτης μάς δήλωνε αισιόδοξος, και συγκεκριμένα συγκρατημένα αισιόδοξος για την προχθεσινή Σύνοδο, από την άλλη υπογράμμιζε με έμφαση «έχουμε αποδείξει με αυτόν τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας, η χώρα μας μπορεί να βασίζεται ότι θα πετύχει αυτά τα οποία έχει στόχο της»……


 


Νενηκήκαμεν  λοιπόν στη  μάχη των Βρυξελλών, αν και ο αόρατος οικονομικός πόλεμος ακόμη συνεχίζεται, για να μην αναφερθώ και σε αυτόν της διπλωματίας και των εθνικών μας θεμάτων……


Όμως μετά από τόση μαυρίλα και απαισιοδοξία και χτυπήματα κάτω από το τραπέζι, ας αφήσουμε για λίγο τις γκρίνιες, όπως για παράδειγμα για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην υπόθεση της οικονομικής στήριξης αν τη χρειαστούμε και ας χαρούμε την πρώτη μας νίκη, που ανοίγει το δρόμο και για την ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης…..


Η νίκη αυτή είναι σημαντική και για τον εξής λόγο, γιατί μας απέδειξε ότι όταν υπάρχει ενιαίο και αραγές εθνικό μέτωπο, όταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί βγάλουν τις φανέλες με τα κομματικά τους χρώματα και φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, τότε πετυχαίνουμε το στόχο…..


Και επειδή δεν έχουμε μόνο ένα στόχο ως χώρα, αλλά πολλούς που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καλό θα ήταν μια που έγινε η αρχή, να φοράμε πιο συχνά τη φανέλα της Εθνικής ……


 


Πάντως, προσωπικά, όχι για να περιαυτολογήσω, αλλά ούτε και να το παίξω μάντισσα, πίστευα από την αρχή ότι τη βοήθεια θα μας την έδιναν…..


Με τέτοια μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και τα επωμίστηκε ο ελληνικός λαός, δε θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά….θα ήταν αμαρτία και πέρα και έξω από τις αρχές και τις πρακτικές της Ε.Ε. ….


Απλά ήθελαν λιγάκι να μας  ψήσουν το ψάρι στα χείλη που λέει και μια φίλη μου….


Όμως από εδώ και πέρα τέρμα τα αστεία, καιρός να σοβαρευτούν όλοι και εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος ….


Και θα δανειστώ και τα λόγια του πρωθυπουργού, που του αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια και μακάρι οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο, και θα στείλω μήνυμα προς όλους «μην παίζεται άλλο με την Ελλάδα»……    


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button