Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ : Πόσο ανοχύρωτη πόλη είμαστε τελικά;

Είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο της κλοπής αυτοκινήτων, των διαρρήξεων κατοικιών και επιχειρήσεων, με αποκορύφωμα το εξευτελιστικό γεγονός της κλοπής του συνεργείου εξωτερικών μεταδόσεων της τηλεοπτικής σειράς «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ».
Ηρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε ανοιχτά, για τις ευθύνες όλων!
Η εγκληματικότητα στην πόλη μας, «χτυπά κόκκινο».
Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και μάλιστα με σειρά αναλογίας:
-Δήμος Ξάνθης
-Ελληνική Αστυνομία
-Δικαστική Εξουσία
Και αναλύουμε τα παραπάνω:
Ο Δήμος Ξάνθης, ασκώντας μία πολιτική καθαρά ψηφοθηρική όλα αυτά τα χρόνια (τουλάχιστον 30 έτη, αλλά το κακό έχει παραγίνει τελευταία), στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς την ανομία σε κοινωνικά στρώματα όπου αυτή μπορεί να ανδρωθεί λόγω είτε της ανέχειας, είτε του βιοτικού επιπέδου, είτε του γνωστικού επιπέδου, χαμηλής πολιτισμικής ικανότητας και παρουσίας. Η ανοχή και η «διευκόλυνση» κάποιων παρανομιών, έχουν φτάσει στο σήμερα, όπου η ανέχεια περισσεύει, οι κλοπές και όλες οι παραβατικές συμπεριφορές επίσης να πολλαπλασιάζονται εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
Η Ελληνική Αστυνομία, τις περισσότερες φορές προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του νόμιμου και του νομιμοφανούς, προκειμένου να μην οξύνει πνεύματα και να μην ανοίγει «βεντέτες» με κοινωνικές τάξεις που προέρχονται κυρίως από πολιτισμικές μειονότητες. Αυτό και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τους παραβάτες τους συλλαμβάνει αλλά αυτοί μετά βλέπουν ξανά «ανοιχτές πύλες», ξεπερνά πλέον τις αρμοδιότητές τους. Ισως θα έπρεπε οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην Ξάνθη, οι οποίοι σημειωτέον εάν αφεθούν ανεπηρέαστοι εκτελούν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους, να μην ενδίδουν σε πολιτικάντικες λογικές των αυτοδιοικητικών, που στερούνται και γνώσεων αλλά και σαφώς της πραγματικής εικόνας της κοινωνίας.
Η Δικαστική Εξουσία, την οποία όλοι σεβόμαστε και στηρίζουμε την Ανεξαρτησία της, δυστυχώς και αυτή προσπαθεί να κινηθεί μεταξύ του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά και των τοπικών περιστάσεων. Όμως, στην περίπτωση της Ξάνθης αλλά και κάθε πόλης που έχει στα σπλάχνα της κοινωνίες με έντονη παραβατικότητα, δεν μπορεί να ισχύσει η τακτική του «Πόντιου Πιλάτου». Ούτε μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή και άλλη διαχείριση της παραβατικότητας όταν ο παραβάτης είναι Ρομά, Ομογενής, Μετανάστης, Πρόσφυγας, Αλλοδαπός, Ημεδαπός.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ο ρόλος μας να υποδείξουμε, ιδιαίτερα στην Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία, το έργο τους.
 
Είμαστε όμως εδώ, ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Ξάνθης, που βλέπουμε την πόλη μας ανοχύρωτη στο έγκλημα, και αυτό μας τρομάζει, μας ανησυχεί και δεν μας αφήνει αδιάφορους.
Ζητούμε εδώ και τώρα, να συγκληθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία του κου Προέδρου Πρωτοδικών Ξάνθης, με την παρουσία του κου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, στην οποία θα μετέχουν οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας – Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης που έχει και νομική ιδιότητα, εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για μία πιο ασφαλή πόλη, με ασφαλείς δημότες, τουρίστες και διερχόμενους επισκέπτες.
Μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε.
Οι δικαιολογίες περί «αρμοδιοτήτων» είναι απλά «προφάσεις εν αμαρτίαις»!
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button