Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: “Συνεχίζει τα λάθη του ο Δήμαρχος Ξάνθης”

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, προφανώς λειτουργώντας εν θερμώ, προσπάθησε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησε το βίντεο προβολής των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ στην Τουρκική Γλώσσα, τόσο μετά το σάλο που ξέσπασε στην τοπική κοινωνία, όσο και μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κου Ηλία Ασκαρίδη.
Ο κ. Δήμαρχος λοιπόν με την έκδοση της ανακοίνωσής του για το θέμα που προέκυψε, υπέπεσε σε νέα λάθη, πολιτικά και επικοινωνιακά, εγκαλεί δε κάθε διαμαρτυρόμενο προς αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον «συκοφάντη».

Τι είπε ο κ. Τσέπελης στην ανακοίνωσή του:

Δήλωση Δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη:

“Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ, στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα.
Ενδεχομένως, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.
Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή, που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.
Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση.
Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.
Οφείλω, όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ως ενός δημοσίου προσώπου, που δήθεν δε σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.
Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου.
Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για
πάντα.”

Η απάντησή μας στο Δήμαρχο:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, τελικώς απέδειξε ότι στερείται στοιχειώδους πολιτικής πρακτικής, διότι χρησιμοποιεί τη φωτογραφία με τους Εύζωνες στο Δημαρχείο, που ήρθαν στην πόλη μας επ’ ευκαιρία της επετείου Απελευθερώσεως. Η δημοσίευση μιας τέτοιας φωτογραφίας προς απόδειξη της εθνικής συνειδήσεως του Δημάρχου, για την οποία ουδείς αμφέβαλε παρά μόνο ο ίδιος, είναι ένα πρώτο ατόπημα.
Δεύτερο ατόπημα του κου Τσέπελη, είναι ότι μέμφεται την κουλτούρα των Ξανθιωτών, και εκφράζει την επιθυμία του να ζούσε σε μία άλλη εποχή, σε άλλη χώρα. Του υπενθυμίζουμε ότι ζει στην Ξάνθη, οι πολίτες τον εξέλεξαν για Δήμαρχο, που σημαίνει ότι πρεσβεύει την κουλτούρα αυτή, στην οποία ανήκει και ο ίδιος
Τρίτο ατόπημα του κου Τσέπελη  να αποφεύγει να αναγνωρίσει το λάθος του, κατονομάζοντάς το, εξηγώντας τους λόγους που συνέβη και να απαντήσει στους πολίτες εάν δέχεται ή όχι την υποβληθείσα προς αυτόν παραίτηση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κου Ασκαρίδη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Ξάνθης, απέδειξε δυστυχώς, ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, αδυνατεί να εκτελέσει τα θεσμικά του καθήκοντα, στερείται βασικών γνώσεων άσκησης πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, και θεωρεί ότι οι συμπολίτες μας μπορούν να ανέχονται λογικές υποτίμησης της νοημοσύνης τους
Βεβαίως ο κριτής θα είναι ο ίδιος ο ξανθιώτικος λαός.
Η ώρα της κρίσης θα έρθει στον προκαθορισμένο από το νομοθέτη, χρόνο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button