Ειδήσεις

Πτώση αεροσκάφους κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνονται στο σημείο όπου κατέπεσε απόψε ένα αεροσκάφος, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία

Το αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος Αντόνοφ που πετούσε από Σερβία προς Ιορδανία. Το αεροσκάφος είχε απευθύνει αίτημα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για αναγκαστική προσγείωση, ωστόσο λίγο αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ και συνετρίβη.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιτσαράκο, το αεροσκάφος, που πιθανόν είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.Πρόκειται για ένα σερβικό cargo  Antonov,  με 3 άτομα πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτια. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε  να  προσγειωθεί. Άγνωστο παραμένει πόσοι επιβαίνουν σε αυτό και εάν έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR  Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην  Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button