Άρθρα

Ζαγναφέρης: ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ….

Συμπληρώθηκαν πάνω τέσσερα χρόνια από την αποχώρηση μου από την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας.
Αν και πολλές φορές προκλήθηκα ενσυνείδητα δεν έκανα καμία παρέμβαση.
Ο κυριότερος λόγος αποχώρησης ήταν η απογοήτευση. Υπηρετείς ένα θεσμό χωρίς αρμοδιότητες και σου καταλογίζουν (λογω άγνοιας? ) ευθύνες που δεν έχεις.
Βλέποντας αλληλοκατηγορίες μεταξύ πρώην και νυν θέλω να επισημάνω δύο τρία πράγματα.
Τόσο οι προκάτοχοι μου όσο και οι διάδοχοι υπηρέτησαν τον θεσμό με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Κανείς δεν τον είδε ως μέσον επιβίωσης πράγμα που δυστυχώς έχει γίνει σημερα ο κανόνας.
Η αποτελεσματικότητα του καθενός είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ,συνεργατικότητας ,αντιληπτικής ικανότητας και όχι μόνο επικοινωνίας όπως τείνει να καθιερωθεί.
Οι δημόσιες διαφωνίες,παρακολουθώ, αφορούν τη εκτέλεση και την παράδοση έργων ( εμβληματικών για τον νομό ) καθώς και την μη εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων.
Δυστυχώς υπάρχουν έργα που έχουν συμβατοποιηθει το 2010 και εξακολουθούν να “σέρνονται”. Όσο η πολιτεία εθελοτυφλεί και δεν επιτρέπει σε κανένα πολιτικό προϊστάμενο να επιλέγει αναδόχους με κανένα άλλο κριτήριο πλην του οικονομικού κόστους ( μεγαλύτερη έκπτωση) το φαινόμενο θα διογκώνεται. Βάλτε στην εξίσωση οτι το καθεστώς βολεύει και μεγαλο μέρος του προσωπικού. Στο τέλος το απόλυτο κόστος του έργου πάντοτε τριπλασιάζεται Όλο το σύστημα είναι φοβικό απέναντι στους ψεκασμένους των πλατειών ,των λαικιστών και της πίεσης των ΜΜΕ.
Αποτέλεσμα του φαινομένου η υστέρηση σε όλους τούς τομείς και το χάσιμο εκατομμυρίων από ευρωπαϊκούς πόρους.
Τέλος ας έχουν οι νέοι εντιμότατοι άρχοντες ότι ο κόπτων την κορδέλα των εγκαινίων έχει την μικρότερη συνεισφορά. Ενώ ο εμπνευστής τις περισσότερες φορές είναι στα αζήτητα.
Και να έχουν στο μυαλό τους ….ότι έχει ο καιρός γυρίσματα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button