Ειδήσεις

Η Lili Zigoslu, Διευθύνουσα Σύμβουλος της JΤΙ Ελλάδας στο 5ο Invest Gr Forum 2022: “Η JTI συνεπής και σταθερός επενδυτής στην Ελλάδα”
Εύσημα του υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην επένδυση στην Ξάνθη

– Εύσημα στη συνολική επένδυση της JTI στην Ελλάδα για τον πλήρη μετασχηματισμό του εργοστασίου της πρώην ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παραγωγική μονάδα, απέδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στη διευθύνουσα σύμβουλο της JTI Ελλάδας κ. Lili Zigoslu η οποία συμμετείχε στο ίδιο panel με τον υπουργό, στο 5ο InvestGR Forum 2022. O κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόσφατη επενδυτική δράση στη Βόρεια Ελλάδα» ενώ σημείωσε ότι «είχε πέρυσι την ευκαιρία να παραστεί στο εργοστάσιο της Ξάνθης στο πλαίσιο της επετείου των 40 χρόνων συνεχούς επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα και να αντιληφθεί προσωπικά» – όπως τόνισε – ότι «όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αναμορφώσεις στην παραγωγική μονάδα αλλά και ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα εργοστάσια του εξωτερικού».
Στην εκδήλωση, προσκεκλημένος της JTI Ελλάδας και της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Lili Zigoslu, παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. NAKAYAMA Yasunori ο οποίος στη συνομιλία του με τον κ. Γεωργιάδη αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον που δείχνουν ιαπωνικές εταιρίες για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και την προοπτική επίσκεψης αντιπροσωπείας Ιαπώνων επιχειρηματιών στην χώρα μας.
Κατά την ομιλία της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της JTI Ελλάδας, κ. Lili Zigoslu αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και στα σημεία βελτίωσης της χώρας ως προς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Παράλληλα η κ. Zigoslu μετέφερε την εμπειρία της σε σχέση με την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα για το εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη τονίζοντας ότι «μετά την εξαγορά το 2018 η επένδυση ξεπέρασε τα 30 εκατ. δολάρια με στόχο τον πλήρη μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα».
Σύμφωνα με την κ. Zigoslu, η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στην Ευρώπη με ισχυρά «χαρτιά» τη γεωγραφική της θέση, τις υποδομές μεταφορών και logistics, τις ψηφιακές υποδομές και τις σημαντικές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει.
Όπως τόνισε, στη συνέχεια, βασικοί παράγοντες για τη διαμόρφωση ενός θετικού επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα που θα ενδυναμώσει ταυτόχρονα τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα, το σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό περιβάλλον, η αξιοπιστία των υποδομών μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, η ρευστότητα και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων καθώς και οι πολιτικές για τη βιωσιμότητα.
Ολοκληρώνοντας η κ. Zigoslu επεσήμανε ότι «η JTI είναι συνεπής και σταθερός επενδυτής στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και βλέπουμε την επένδυσή μας στην αγορά και στο εργοστάσιο συνολικά ως τη δική μας συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button