Τρίτο Μάτι

Με τον Μέγα Εσπερινό ο φετινός εορτασμός της Αγίας Κυριακής

Στην σκιά του πρόωρου χαμού του Αλέξανδρου Σταυρίδη ενός από τους επίτροπους που διακονούσαν το παρεκκλήσι εορτάσθηκε φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής, μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένο το παρεκκλήσι της Μύκης.

Τον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, συνεπικουρούμενος από τους πατέρες Γεώργιο, Δημήτριο τον Διάκο Νεκτάριο, ενώ στο ψαλτήρι βρέθηκαν οι συνάδελφοι Γίδαρης – Σιδερίδης και ο Αντωνακάκης Βασίλειος, ένας από αυτούς που συνετέλεσαν να ολοκληρωθούν οι εργασίες του παρεκκλησίου το 1994.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος, συνεχάρη τους αναδόχους συλλόγους για την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται το παρεκκλήσι, έκανε μία αναδρομή στον βίο της Αγίας Κυριακής αλλά και στην παρουσία της γυναίκας στην κοινωνία ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια και ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Μύκη.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος, τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του Αλέξανδρου Σταυρίδη.

Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, οι πρόεδροι των τριών σωματείων αστυνομικών της Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης (ΣΚΑΞ), Χρήστος Ιωαννίδης (ΙΡΑ) και Θεοφάνης Καραμπιπέρης (Αποστράτων) με μέλη των Δ.Σ., ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού κ.κ. Κουτσαϊμάνης – Γεωργιάδης αντίστοιχα. Τον Αστυνομικό Διευθυντή (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) εκπροσώπησαν ο Αστυν. Β΄ κ. Κούτρας με την Διοικητή του Αστυν. Σταθμού Μύκης κα Χρυσούλα Καζάκου και 3μελής αντιπροσωπεία του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης,

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 60 άτομα ως επί το πλείστον συνάδελφοι Αστυνομικοί μετά των οικογενειών τους αλλά και Ξανθιωτών πιστών φίλων των σωματείων Αστυνομικών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού δόθηκε δεξίωση στον αύλιο χώρο του Ναού με εδέσματα που ετοίμασαν οι Κυρίες των συνταξιούχων Αστυνομικών και η Ένωση Αποστράτων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΟΝΙΑ Travel για την δωρεάν διάθεση λεωφορείου για την μεταφορά των πιστών.

Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button