Ειδήσεις

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, καθιερώνεται από , η 6η Απριλίου ως επίσημη Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού μετά από την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων αποφάσισε να απευθυνθεί στην σημερινή Κυβέρνηση κάνοντας αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών με το από 19-07-2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου 19/2021 έγγραφό της, ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών/Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών, την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως επίσημης ημέρας μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού.

Η Ομοσπονδία εξουσιοδότησε δε πλήρως για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες τον βουλευτή Σερρών της Ν.Δ κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, γνώστη των ιστορικών γεγονότων και προσφυγικής καταγωγής, θεωρώντας τον ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο, λόγω της ιδιότητάς του. Άλλωστε, ο κ. Χατζηβασιλείου ήταν από την αρχή στο πλευρό μας και πρωταγωνίστησε στην υλοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος των Θρακών.

Το όνειρο των απανταχού θρακιωτών έγινε πραγματικότητα. Ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την Βουλή των Ελλήνων και οι ψυχές των χιλιάδων Θρακών που θυσιάστηκαν αναπαύτηκαν. Βρήκαν δικαίωση. Αναγνωρίστηκαν οι θυσίες τους.

Η ΠΟΘΣ και όλοι οι Θρακιώτες οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε:

  1. Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
  2. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
  3. Τον βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Τάσο Χατζηβασιλείου.
  4. Όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εσωτερικών.
  5. Τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά από 100 χρόνια από τον τελικό ξεριζωμό τους, οι Θράκες δικαιώθηκαν και επίσημα από το κράτος. Ας θεωρηθεί λοιπόν αυτό το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ως θυμίαμα στην μνήμη των χιλιάδων προγόνων μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button