ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Μήνυμα προς την Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες που διαμένουν στη γειτονική χώρα και να σεβαστεί τα θρησκευτικά τους δικαιώματα, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την Ξάνθη, όπου βρέθηκε την Πέμπτη προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης και να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

*Μήνυμα προς την Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες που διαμένουν στη γειτονική χώρα και να σεβαστεί τα θρησκευτικά τους δικαιώματα, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την Ξάνθη, όπου βρέθηκε την Πέμπτη προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης και να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. 


Κατά τη διάρκεια της τελετής, μίλησε για τη γεωγραφική θέση της Θράκης, η οποία την ορίζει ως παράγοντα αναβάθμισης της περιοχής ενώ τη χαρακτήρισε “πύλη και γέφυρα της χώρας τόσο προς την Ανατολή όσο και προς τη Ευρώπη”.


Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στους Έλληνες μουσουλμάνους σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, “όχι μόνο γιατί τη δεσμεύει η υπογραφή της, αλλά γιατί πιστεύει σε ένα σύστημα αρχών, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι ιδέες της δικαιοσύνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισοπολιτείας”. 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και του μουφτή, τόνισε ότι η ένταξη των Ελλήνων μουσουλμάνων στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και σε μια σύγχρονη παιδεία “αποτελούσαν στοιχεία ωριμότητας ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή ευημερίας για όλους. Εδώ ακριβώς εντάσσονται η αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος”.


Τέλος ο κ. Παπούλιας, πρόσθεσε ότι “πιστεύουμε, ότι η Τουρκία, επιθυμώντας την ευρωπαϊκή ένταξη, αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στους Έλληνες που έχουν απομείνει εκεί καθώς και στο σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. Παράλληλα, ο Κ.Παπούλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τονίζοντας ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει, “με ό,τι αυτό προϋποθέτει”. 


Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ελευθερίαςκαι αμέσως μετά παρακολούθησε τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση.


 



*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της  επίσκεψής του στην Ξάνθη, επισκέφθηκε  τον υγροβιότοπο του Πόρτο Λάγος  και τη λίμνη Βιστωνίδα, όπου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:       


“Απλώς προκαλούμαι να διατυπώσω μια ευχή: τα επόμενα  χρόνια τα παιδιά μας να μπορούν να απολαμβάνουν αυτό το τοπίο.  Και για  να το απολαμβάνουν, πρέπει να είμαστε εμείς ευαίσθητοι, πρέπει εμείς να  δουλέψουμε, προκειμένου όταν έλθουν τα επόμενα χρόνια, να μην βρουν την  έρημο εδώ.    


Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας και ιδιαίτερα των πολιτικών”



fΔύσκολη έως εξαιρετικά αδύνατη, είναι η συμμετοχή του Πατρίς Νουκέ στο κυριακάτικο (7/10) εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Στη διάρκεια της προπόνησης, ο Αφρικανός άσος δεν κατάφερε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, σε αντίθεση με τον Τόμας Ραντζίνσκι, ο οποίος έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Εμίλιο Φερέρα. 


Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και το απόγευμα παρακολούθησαν σε βίντεο τον προσεχή αντίπαλο. 



Σχετικά Άρθρα

Back to top button