Ειδήσεις

Εγκαινιάζεται η Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, “Thinc”

Η Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης “Thinc”, η πρώτη αμιγώς πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα στην Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζεται στην Ξάνθη την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00,  από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα.

Αποτελεί  μια νέα δομή του Ιδρύματός  μας που στοχεύει στην δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων που  άπτονται στο πεδίο της έρευνας και τεχνολογίας. Πρόκειται για  χώρο που προσφέρει ειδικές υπηρεσίες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων-σε τομείς που τεκμηριωμένα παρουσιάζουν κατά προτεραιότητα- συνάφεια με τους κλάδους της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Η  θερμοκοιτίδα  λειτουργεί  ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, σχεδιασμένο να επιταχύνει την ανάπτυξη και την επιτυχία νεοϊδρυθεισών και εκκολαπτόμενων επιχειρήσεων, παρέχοντας στους νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε πόρους και  μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες, έτσι ώστε  να μαθαίνουν να ιδρύουν, να διαχειρίζονται και να οργανώνουν της επιχείρησή τους και   παράλληλα να ενημερώνονται επαρκώς για τους τρόπους χρηματοδότησης της ιδέας τους. Έχουν τη δυνατότητα επιπλέον να λαμβάνουν  διευκολύνσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες  για την είσοδο και σταθεροποίησή τους στην αγορά, κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια λειτουργίας τους.

Στόχος της  θερμοκοιτίδας αποτελεί η προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη διευκόλυνση της οικονομικής ανάπτυξης νέων ιδεών και τη στήριξη τους, η αφύπνιση δυνάμεων   καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η αρωγή  στη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος και η σύνδεση των νεοφυών  επιχειρήσεων με τις νέες πηγές χρηματοδότησης ενίσχυσης της καινοτομίας.

Η νέα δομή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης “Thinc» απευθύνεται σε Συλλογικούς Φορείς στήριξης επιχειρηματικότητας (π.χ. Επιμελητήρια και λοιποί φορείς Επιχειρηματικότητας) Επιχειρήσεις, Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση προς τους ωφελούμενους, για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην θερμοκοιτίδα.

Οι εγκαταστάσεις της νέας δομής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  βρίσκονται   επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 12, κτίριο 2- 3ος όροφος, στην Ξάνθη.

 

Από την Πρυτανεία

Κομοτηνή 28.6.2022

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button