Ειδήσεις

 Ιρφάν Χατζηγκενέ : Ανισομερής η κατανομή των πόρων του Αναπτυξιακού Νόμου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Με ικανοποίηση, αλλά και με σκεπτικισμό είδαμε την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την κατανομή των πόρων του αναπτυξιακού νόμου. Προφανώς συμφωνούμε και επικροτούμε το γεγονός ότι θα «κινηθούν» χρήματα στην τοπική μας οικονομία, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στο γεγονός ότι ο Πρωτογενής Τομέας απορροφά μικρό χρηματικό ποσό σε σχέση με το συνολικό ποσό (από τα 99,4 εκ €, μόλις τα 16,5 εκ € απορροφώνται από τον Πρωτογενή Τομέα).

Ο σκεπτικισμός αφορά στην (αναλογικά) μικρή χρηματοδότηση του Πρωτογενούς Τομέα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, αν όντως θεωρεί τον Πρωτογενή Τομέα βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της Περιφέρειας μας.

Όπως όλα δείχνουν όμως, προφανώς δεν τους νοιάζει και απλώς παραθέτουν αριθμούς, νομίζοντας ότι έτσι θα προκαλέσουν θετικές εντυπώσεις. Ξεχνούν βέβαια – ή δεν μπορούν να καταλάβουν- ότι πέρα από την παράθεση των αριθμών, η ανάπτυξη πρέπει να έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά, για να είναι όντως υπαρκτή και επιτυχημένη.

Και αν είχαν ασχοληθεί έστω και στοιχειωδώς θα είχαν παρατηρήσει την μικρή χρηματοδότηση του Πρωτογενούς Τομέα, αλλά μάλλον δεν έκαναν ούτε καν μια απλή ανάγνωση.

Από την άλλη πλευρά, η Περιφερειακή Σύνθεση υποστηρίζει σθεναρά την θέση ότι ο Πρωτογενής Τομέας είναι ένας βασικός οικονομικός πυλώνας στην Περιφέρεια μας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θέτουμε τον προβληματισμό μας στη δημόσια σφαίρα και υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θα περιμέναμε τουλάχιστον από τη Διοίκηση της ΠΑΜΘ θα ήταν μία καλύτερη ενημέρωση προς τους απασχολούμενους του Πρωτογενούς Τομέα σχετικά με τις δυνατότητες που τους δίνει ο Αναπτυξιακός Νόμος, ώστε να κάνουν χρήση του.

Αλλά, δεν είναι ικανοί ούτε καν γι’ αυτό.

   

                                                                        Με εκτίμηση

                                                                        Ιρφάν Χατζηγκενέ

                                 Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

                                                Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button