Ειδήσεις

Σπύρος Τερλεμές: 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής 2022, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Άλλη μια επιβράβευση για τον Θρακιώτη μαθητή του ΑΞΙΟΝ που συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων αυτού του σχολείου της Θράκης

Μία ακόμη διάκριση σε διαγωνισμό πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Κομοτηναίος απόφοιτος πλέον μαθητής Σπύρος Τερλεμές, ο οποίος συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2022 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κατακτώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία μαθητών Γ’ Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι αφορούσαν όλη την ύλη της Γ’ Λυκείου αλλά και των προηγούμενων τάξεων.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που κλείνει πλέον για εμένα ο κύκλος των σχολικών διαγωνισμών με ένα τόσο ευχάριστο αποτέλεσμα ! Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς διαγωνισμούς, γνώρισα παιδιά και καθηγητές που θαυμάζω, και αποκόμισα μοναδικές εμπειρίες!», έγραψε ο μαθητής για τη διάκρισή του, ενώ σχολιάζοντας τα θέματα τα χαρακτήρισε «εξαιρετικά απαιτητικά» αλλά συγχρόνως «πάρα πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα».

Να σημειωθεί πως ο νεαρός μαθητής-φοιτητής πλέον, πρόσφατα έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και του κόσμου ( Princeton – Yale – Price -Williams κλπ). Επέλεξε τελικά το Princeton, που βρίσκεται στην 1η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων παγκοσμίως στη θεωρητική φυσική.

Ο Σπύρος, σεμνός, ευγενικός και μεθοδικός αποτελεί πρότυπο για αρκετούς νεότερους μαθητές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button