Με αφορμή τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης Digital News Report 2022 Reuters, που αναγνωρίζει ως πιο αξιόπιστη επωνυμία ειδήσεων ένα γενικό τοπικό ή περιφερειακό μέσο, ο Άκης Γκάτζιος ρώτησε σχετικά τον Στέλιο Κούλογλου, για να απαντήσει:

«Ο Περιφερειακός Τύπος είναι καλύτερος από τον εθνικό. Ο έλεγχος δεν είναι τόσο ασφυκτικός. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το λέμε αυτό, γιατί θα ξεκινήσουν να προσπαθούν να ελέγξουν ασφυκτικά και τον Περιφερειακό Τύπο. Έχουν δώσει βάρος στα πολύ μεγάλα κανάλια, τα εθνικά ραδιόφωνα. Έπειτα οι επιχειρήσεις του Τύπου σε τοπικό επίπεδο είναι πιο φθηνές επιχειρήσεις, δεν απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα, τα οποία μόνο οι ολιγάρχες θα μπορούσαν να επενδύσουν. Ορισμένες δημοσιογραφικές ενώσεις στην επαρχία είναι καλύτερες. Όλα αυτά μαζί έχουν ως αποτέλεσμα τα Μέσα Ενημέρωσης τα Περιφερειακά είναι καλύτερα από τα εθνικά».

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει με αφορμή τα παραπάνω:

«Το ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται αυτή την εποχή μέτρα για να βοηθήσουν τον μικρό και ανεξάρτητο Τύπο, για να μπορέσει να επιβιώσει και να μην επιβιώνουν μόνο τα πολύ μεγάλα ολιγοπώλια, που ελέγχονται από ανθρώπους που έχουν διαφορετική πολιτική και κοινωνική ατζέντα».

ΣΥΡΙΖΑ και Τύπος

Στα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Τύπο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε σχέση με τον Περιφερειακό Τύπο, αναφέρει ο κος Κούλογλου:

«Στα Μέσα Ενημέρωσης έχουν γίνει στρατηγικού χαρακτήρα λάθη, σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η υποτίμηση της σημασίας του Περιφερειακού Τύπου, των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης και επίσης η μάχη αυτή που δόθηκε για τις άδειες που ήταν μια μάχη η οποία δεν υπάκουσε στη λογική όποιος δεν είναι εναντίον μου είναι μαζί μου, αλλά υπάκουσε στη λογική, όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου».