Ειδήσεις

Συναντήσεις κλιμακίου της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ με παράρτημα Ξάνθης του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και το Κέντρο Πρόληψης “Έκφραση”

Το παράρτημα Ξάνθης του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός και το Κέντρο Πρόληψης «ΕΚΦΡΑΣΗ» επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Κώστα Βογιατζή, μέλος της Τ.Ε. και δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης και Νίκο Φρέγκογλου, γραμματέα της Τ.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιούνη.

        Από τις συζητήσεις αναδείχτηκε η πλούσια δραστηριότητα των 2 φορέων καθώς  επίσης και  οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για δράσεις πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης μιας και η περίοδος της πανδημίας όξυνε το πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Το κλιμάκιο του Κόμματος ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, τις κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν και εντείνουν το πρόβλημα. Αντάλλαξε σκέψεις για το πώς μπορούν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος που δραστηριοποιούνται σε διάφορους συλλόγους, σωματεία, φορείς σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός και το Κέντρο Πρόληψης «ΕΚΦΡΑΣΗ» να εντείνουν την παρέμβαση σε αυτό το μέτωπο ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης. Ανάδειξε, την ανάγκη ενίσχυσης της θεραπευτικής λειτουργίας και των «στεγνών προγραμμάτων» κόντρα στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που επιτάσσουν τη λογική της «μείωσης της βλάβης» ως δήθεν αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης, όπως επίσης και την ανάγκη αντιμετώπισης της προσπάθειας καλλιέργειας κοινωνικής ανοχής για τα ναρκωτικά.

                Το ΚΚΕ δεν στέκεται μοιρολατρικά απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικομανίας.

Διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη – έρευνα, που θα έχουν στο επίκεντρο τις αιτίες του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και την επίδραση που έχουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου ως κοινωνικού όντος.

Η στάση απέναντι στα ναρκωτικά είναι στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, στο πού «τοποθετεί» καθένας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έχουμε μέτωπο ενάντια σε ό,τι βάζει σε κίνδυνο το μυαλό και την ψυχή, σε ό,τι αφήνει τον άνθρωπο χωρίς απαιτήσεις από την ζωή.

Για αυτό παλεύουμε για μια ζωή ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ με ΔΟΣΕΙΣ.

 

Τ.Ε. Ξάνθης KKE

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button