Ειδήσεις

Ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών από την καταιγίδα στον Δήμο Τοπείρου

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζόπτωσης έπληξαν ξανά τον Δήμο Τοπείρου. Εξαιτίας των ανωτέρω φαινομένων παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές σε κύριες υποδομές, όπως δημοτικές οδούς, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια κ.α.

Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την Α204/13-06-2022 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την κακοκαιρία, όπως η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και η αποκατάσταση των συνθήκων ηλεκτροφωτισμού από κατεστραμμένες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στα αγροτεμάχια παρατηρούνται ολικές καταστροφές καλλιεργειών σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς επέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της καλλιέργειας.

Έπειτα από διαβεβαίωση του ΕΛΓΑ αρμόδια κλιμάκια θα επισκεφτούν άμεσα την περιοχή μας για την αποτύπωση των ζημιών. Ο Δήμος Τοπείρου από την πρώτη στιγμή κινεί τη σχετική διαδικασία ώστε οι παραγωγοί να προβούν σε ενέργειες για την αναγγελία ζημιάς από την καταιγίδα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button