Ειδήσεις

Χατζηπέμου: “Και πάλι αδικαιολόγητες υψηλές δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια ΑΜΑΘ”

Άλλες δυο επερωτήσεις υπέβαλε ο Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την Ανεξάρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλία, Χρήστος Χατζηπέμου, σχετικά με το φαινόμενο του υπερβολικά μεγάλου κόστος που πληρώνει μονίμως  η Περιφέρεια ΑΜΘ για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε σχέση με όσα πληρώνουν για τις ίδιες ακριβώς εκδηλώσεις άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς.

 

Οι επερωτήσεις έχουν ως εξής:

1η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα :Τρίποντα σε ξένες τσέπες

Τα τετραήμερα του μπάσκετ κόστισαν στην Πάτρα 12.500 €, στο Αγρίνιο 13.500 € και στην Κομοτηνή-Καβάλα …35.500 €! Στην Πάτρα και στο Αγρίνιο ήταν μπροστάρηδες οι εκεί σύλλογοι του μπάσκετ, στην Κομοτηνή και στην Καβάλα διοργανωτές ήταν η …Περιφέρεια ΑΜΘ και οι, εντός – εκτός περιφέρειας, επιτήδειοι!

Αυτή ήταν και η διαφορά! Σημειωτέον ότι και ο ανάδοχος ήταν ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις… αναλαμβάνοντας, δια προσκλήσεως, την εκτέλεση του έργου.

Επειδή και πάλι η Περιφέρεια ΑΜΘ στις διάφορες εκδηλώσεις της φαίνεται να δαπανά εξωφρενικά περισσότερα χρήματα από όσα δαπανούν άλλοι φορείς, ερωτάστε:

Ποιος φταίει για τις διαφορές αυτές;

Σε ποια τσέπη οδηγούνται τα επιπλέον χρήματα;

Με δεδομένο ότι με το ποσό των 3.000 € μπορεί να αγοράσει κανείς δύο μπασκέτες, επαγγελματικών διαστάσεων FIBA, και το «ειδικό δάπεδο» μπάσκετ να κοστίζει 25-30 € το μέτρο, γιατί δεν επιλέχθηκε να στηθούν δυό γήπεδα τέτοια μόνιμα, ένα στην Καβάλα κι ένα στην Κομοτηνή;

Περαιτέρω:

Στην δαπάνη των 35.500 € περιλαμβάνονταν και η μίσθωση ενός πίνακα Ledτων 20 μέτρων αντί του ποσού των 7.000 € (και με ΦΠΑ 8.680 €), ποσό που είναι κοντά στο κόστος αγοράς του!  Στον πίνακα προβάλλονταν εναλλάξ διαφημίσεις διαφόρων ντόπιων και ξένων εταιρειών ενώ διαφημίσεις εταιρειών υπήρχαν και σε ταμπλό στον περιβάλλοντα χώρο, σε τέτοιο βαθμό που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ότι η Περιφέρεια ήταν διοργανωτής της εκδήλωσης.

Ερωτάσθε και πάλι πως είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μισθώνει διαφημιστικό πίνακα για να προβάλλονται τρίτοι διαφημιζόμενοι; Πόσα ήταν τα έσοδα από τις διαφημίσεις και σε ποια τσέπη οδηγήθηκαν

 

2η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Και πάλι αδικαιολόγητες υψηλές δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τηγανούρια με 2.500 στο Δημο Κομοτηνής, με 15.000 στην Περιφέρεια

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Περιφέρεια ΑΜΘ οργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταξύ άλλων και συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με το συγκρότημά της και guest, χωρίς κάποια αμοιβή, τον Μπάμπη Τσέρτο.

Το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 14.880 € ( με ΦΠΑ) ενώ την ίδια στιγμή με το ίδιο πρόγραμμα και το ίδιο σχήμα, οι επετειακές για τα 200 χρόνια συναυλίες της Ζωής Τηγανούρια κόστιζαν πχ στη Βόρεια Κέρκυρα ή στην Ιθάκη 6.200 € (με ΦΠΑ) και στον Δήμο Ασπροπύργου με 4.940 € (με ΦΠΑ)

Πρόσφατα ο Δήμος Κομοτηνής ενέταξε την συναυλία Ζωής Τηγανούρια και Μιχάλη Σουρβίνου με το συγκρότημά τους στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων 2022. Η καλλιτεχνική του αμοιβή ανήλθε στο ποσό των 2.480 €. Προσθέτοντας την ηχητική κάλυψη αλλά και το κόστος φιλοξενίας όλων των καλλιτεχνών η εκδήλωση εκτιμάται ότι στοίχησε, περίπου 3.500 €.

Ερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας, εάν φρονεί ότι μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι διαφορές στις τιμές και με ποιο τρόπο.

Οι επερωτήσεις θα συζητηθούν σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο

 

  • Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button