Τρίτο Μάτι

” ΧΡΥΣΟ ” ΛΥΚΟΔΡΟΜΙΟ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ελάχιστες στιγμές μετά την πολύ μεγάλη παγκόσμιας ακτινοβολίας διάκριση των οίνων που παράγονται από τους αδελφούς Βουρβουκέλη, μία ακόμα επιτυχία απροσμέτρητων διαστάσεων για το μέλι από το Λυκοδρόμιο.
Με τρία χρυσά βραβεία στις βαλίτσες του «επιστρέφει» από τα φετινά Mediterranean Taste Awards [MTA] το μέλι που παράγει με μεράκι, υπομονή και επιμονή η Θρακική Μελισσοκομική στο Λυκοδρόμιο, στην ορεινή Ξάνθη.
Το μέλι ανθέων, το μέλι δάσους και το άλειμμα μελιού φουντούκι-κακάο που παράγουν οι έμπειροι μελισσοκόμοι στο Λυκοδρόμιο κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα προϊόντα, για την υψηλή ποιότητα, τη γεύση και το άρωμά τους. Το άλειμμα μελιού φουντούκι-κακάο μάλιστα βραβεύτηκε ως καινοτόμο προϊόν.
Η Θρακική Μελισσοκομική ιδρύθηκε από την οικογένεια Καραπαναγιωτίδη και αποτελείται από επαγγελματίες βασιλοτροφους – μελισσοκόμους που αγαπούν το επάγγελμά τους και έχουν δημιουργήσει το «σπίτι» του μελισσοκόμου, στην ορεινή Ξάνθη, όπου μπορεί κανείς να απευθυνθεί για να προμηθευτεί τις διάφορες ποικιλίες μελιού που παράγουν και να ενημερωθεί για τη διαδικασία τυποποίησης του μελιού.
Η Σοφία Καραπαναγιωτίδου τον τελευταίο χρόνο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και ασχολείται επαγγελματικά με την μελισσοκομία, και εκτός από τα προϊόντα της μέλισσας δημιουργεί και κάποιες καινούργιες παρασκευές με κύριο συστατικό το μέλι και στόχο να κάνει περισσότερο κόσμο – και δη τα μικρά παιδιά – να αγαπήσει περισσότερο το μέλι.Μεταξύ άλλων η Θρακική Μελισσοκομική συμμετέχει σε έρευνες σχετικές με την μελισσοκομία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει και στο πρόγραμμα προστασίας της καφέ αρκούδας.
Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button